ACTUALITATE 4 iulie 2018

Colecte pentru Lunca Mărcușului și Băcel

de Iulia Drăghici - Taraș | 1913 vizualizări

În județ, dar și în țară au pornit mai multe inițiative de ajutorare

Necazul provocat de inundațiile din localitățile covăsnene, în special în Lunca Mărcușului și Băcel a sensibilizat oamenii de bine, care au pornit mai multe campanii de colectare de apă sau alimente.

Una dintre aceste campanii a debutat miercuri dimineață la Întorsura Buzăului și se va desfășura până vineri, 6 iulie.

„Oamenii sinistrați din Băcel și Lunca Mărcuș au nevoie de apă și alimente, dar în special apă. La Biserica din Băcel și Lunca Mărcuș se strâng și se împart celor identificați cu probleme grave în urma inundațiilor, care au topit tot. Pentru mai multe detalii referitoare despre locul de colectare din zona Buzaielor apelați la numărul 0747044478”, arată mesajul postat pe o rețea de socializare.

Inițiativa este una particulară și a pornit din dorința de a ajuta oamenii care trec prin aceste momente nefericite.

„Avem doar un mijloc de transport și ne-am gândit că o să facem această campanie până vineri. (...) La un moment dat, cineva din familie a avut o problemă asemănătoare și, chiar dacă atunci nu a fost atât de grav, ne-am gândit că gestul nostru ar putea fi de folos celor care sunt în nevoie”, ne-a spus Claudia, inițiatoarea campaniei.

Donațiile se pot face la adresa strada Mihai Viteazul nr. 332 din Întorsura Buzăului.

De asemenea, și Primăria din Întorsura Buzăului organizează o colectă de  alimente și apă imbuteliată pentru oamenii din Băcel și Lunca Mărcușului, joi, 5 iulie, între orele 8:00 - 16:00. 

Alte campanii de strângere de fonduri sau de alimente se derulează și în mediul online. 

Sâmbătă, aproape 200 de persoane din Lunca Mărcușului - comuna Dobârlău și Băcel - din Chichiș au fost evacuate din locuințele lor din cauza inundațiilor puternice provocate de Râul Tărlung. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.