ACTUALITATE 22 februarie 2012

Coaliţie anti-UDMR

de Agerpres | 111 vizualizări

PCM şi PPMA ar putea participa împreună la alegerile locale.

Preşedintele organizaţiei Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsár Terza József, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea politică pe care o conduce ar putea participa împreună cu Partidul Popular Maghiar din Ardeal (PPMA) la viitoarele alegeri locale, ambele având ca scop „spargerea monopolului UDMR” asupra comunităţii maghiare.

Kulcsár a precizat că ideea colaborării a prins contur în urma discuţiilor avute în ziua precedentă la Sfântu Gheorghe cu europarlamentarul Tőkés László.

„Există mari şanse să existe o colaborare între PCM şi PPMA (...) La nivel judeţean şi local se conturează deja acest lucru, dar numai atunci ar avea un efect real dacă şi la nivel naţional cele două forţe politice ar ajunge la o înţelegere. Noi considerăm că nu mai este timp pentru experimente şi că trebuie să ne solidarizăm (...) Dacă nu ne unim atunci UDMR va putea să se joace cu noi, dar dacă pornim împreună, atunci le va fi mult mai dificil şi vom putea sparge monopolul Uniunii. Rezultatele de la alegerile locale contează foarte mult pentru că în funcţie de acestea vom putea negocia apoi cu UDMR o eventuală colaborare pentru alegerile parlamentare. Pentru dreapta maghiară este foarte important să ajungem în Parlamentul României ca să putem lupta pentru drepturile maghiarilor”, a declarat Kulcsár Terza József.

Europarlamentarul Tőkés László s-a aflat marţi în judeţul Covasna în cadrul unei campanii de promovare a PPMA, iar cu acest prilej a subliniat importanţa unirii forţelor politice maghiare pentru apărarea drepturilor comunităţii şi obţinerea autonomiei.

Referindu-se la afirmaţia liderului PSD Victor Ponta, care a spus recent că preferă intrarea în Parlament a UDMR şi nu a PPMA pe considerentul că acesta din urmă este un partid „extremist, aproape fascist”, Tőkés László a declarat că înţelege motivul pentru care UDMR este „pe placul politicului românesc” – deoarece „vinde marfa la preţul cel mai scăzut şi ei doresc un astfel de partener ieftin cu care se poate face orice”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 23 februarie 2012
Pe de o parte e bine ca apar ca ciupercile aceste partide,in felul asta nici unu din ele nu va mai atinge pragul de 5% pentru a intra in Parlament,iar domnul Ponta are dreptate,acele formatiuni sunt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.