ACTUALITATE 10 februarie 2022

CNI sprijină construirea unei creşe, unei grădiniţe şi unui nou patinoar în Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 675 vizualizări

Trei proiecte importante pentru comunitatea locală din Sfântu Gheorghe, ce vizează construirea unei creşe, unei grădiniţe şi unui nou patinoar, vor demara în acest an, a anunţat miercuri primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, lucrările vor fi realizate cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

„Primăria municipiului Sfântu Gheorghe şi Compania Naţională de Investiţii au mai multe proiecte comune, Arena Sepsi fiind cel mai important realizat până acum, însă anul acesta va demara construcţia în cazul altor trei proiecte benefice pentru comunitatea locală. Prin această colaborare cu CNI, anul acesta va începe construirea unei creşe, a unei grădiniţe şi a unui nou patinoar lângă Arena Sepsi. Acesta din urmă va include şi o clinică de medicină sportivă cu cele mai moderne tehnologii”, a scris primarul Antal Arpad pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a menţionat, pe aceeaşi reţea de socializare, că mizează pe sprijinul CNI pentru reabilitarea fostului centru de tratament de la Malnaş Băi şi transformarea lui într-un modern centru de formare şi cercetare în domeniul balneo-turistic.

„Aflată în vizită în judeţul Covasna, Manuela Irina Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), a mers la Băile Malnaş, unde a şi gustat apa din izvoarele Ilona şi Mioara. Prezenţa directorului general al CNI în judeţ este strâns legată şi de intenţia Consiliului Judeţean Covasna de a găsi soluţii pentru reconstrucţia fostului centru de tratament din Băile Malnaş, care se află în patrimoniul Consiliului Judeţean. Urmărim să creăm un centru modern de formare şi de cercetare, specializat în instruirea profesioniştilor în domeniul balneo-turismului. Planurile i-au fost deja înmânate directorului general, căreia i-au fost prezentate centrul de tratament, izvoarele, mofetele şi băile populare, care îi conferă locaţiei un excelent potenţial”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean.

CNI a finanţat în urmă cu câţiva ani construirea unei moderne săli polivalente în municipiul Sfântu Gheorghe, inaugurată în anul 2017, care poate fi folosită atât pentru competiţii sportive, cât şi pentru diverse întruniri şi evenimente culturale şi artistice.

Arena Sepsi, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are o capacitate maximă de 3.000 de locuri în tribune iar valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro.

Sursa foto: Facebook/ Antal Arpad - captură video

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.