ACTUALITATE 14 aprilie 2022

CNI caută constructor pentru noul spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 900 vizualizări

Compania Națională de Investiții (CNI) a publicat pe SEAP anunțul care pornește licitația pentru găsirea constructorului care să execute lucrările la obiectivul de investiții „Construire Clădire Boli Pneumologice la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe”. 

Valoarea estimată pentru lucrare este de 22 de milioane de lei, fără TVA. Din această sumă, peste 2 milioane de lei vor fi investiți în amenajarea terenului, peste 19,5 milioane de lei pentru investiția de bază (din care aproximativ 6 milioane de lei pentru utilaje, echipamente tehnologice și dotări). 

Constructorii au termen limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare data de 28 aprilie a.c., ora 15:00. Anunțul de achiziție publică a fost publicat pe data de 8 aprilie. 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat ordinul care aproba construirea unui spital nou de pneumologie și pneumoftiziologie la Sfântu Gheorghe în aprilie 2021. 

Potrivit informațiilor transmise de autorități atunci, durata execuției lucrărilor la acest obiectiv ar fi de 28 de luni. Inițial, se preconiza că investiția se va ridica la 28,5 milioane de lei (adică 5,8 milioane de euro), din care 1,1 milioane de lei, ar fi partea Consiliului Județean Covasna.

Autoritățile covăsnene au mai arătat prin documente oficiale și că la Spitalul de Pneumologie au mai fost făcute lucrări de reparații curente în urmă cu 10 ani, respectiv în 2012, când s-a realizat separarea termică a clădirii de la reţeaua centrală a spitalului. Investiția este necesară și pentru că, admit autoritățile, primirea pacienților la spitalul actual este realizată în spaţii total necorespunzătoare din mai multe puncte de vedere. 

În prezent, pe fondul pandemiei de COVID, secția de pneumologie a fost mutată în clădirea de Boli Infecțioase. 

În perioada pandemiei, în spitalul vechi de pneumologie am izolat oncologia și hematologia, respectiv, având în vedere că boala COVID-19 era mai mult o patologie de viroză respiratorie, cazurile de suspecți erau rezolvate și sunt în continuare rezolvate de secția de pneumologie. Este o specialitate înrudită cu Infecțioasele, deci ei au lucrat împreună. De aceea secția de Pneumologie a fost mutată, este și va rămâne încă o perioadă, cel târziu până la sfârșitul lunii septembrie, în clădirea de Infecțioase”, a spus săptămâna trecută, într-o conferință de presă, managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.