ACTUALITATE 29 iunie 2022

CNI a semnat contractul pentru construirea spitalului de pneumologie la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1373 vizualizări

Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat că a semnat astăzi, miercuri, 29 iunie, contractul pentru construirea unei noi clădiri dedicată secției de boli pneumologice la Spitalul Județean Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din municipiul Sfântu Gheorghe.

CNI a semnat astăzi contractul pentru construirea unei noi clădiri dedicată secției de boli pneumologice la Spitalul Județean Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Realizarea acestei investiții este necesară pentru îmbunătățirea și eficientizarea actului medical de la nivelul acestei specializări, iar pacienții vor beneficia, după finalizarea lucrărilor, de condiții conforme pentru investigații și tratamente de specialitate. Capacitatea de spitalizare a noii clădiri va fi de 34 de paturi, repartizate în saloane de 2 locuri.

Finanțarea acestui obiectiv este asigurată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, valoarea contractului aferent acestui obiectiv de investiții fiind de aproximativ 28 milioane lei”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a CNI.

În aprilie a.c., CNI a publicat pe SEAP anunțul care pornea licitația pentru găsirea constructorului care să execute lucrările la obiectivul de investiții „Construire Clădire Boli Pneumologice la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe”.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat ordinul care aproba construirea unui spital nou de pneumologie și pneumoftiziologie la Sfântu Gheorghe în aprilie 2021.

Autoritățile covăsnene au arătat în trecut prin documente oficiale că la Spitalul de Pneumologie au mai fost făcute lucrări de reparații curente în urmă cu 10 ani, respectiv în 2012, când s-a realizat separarea termică a clădirii de la reţeaua centrală a spitalului. Investiția este necesară și pentru că, admit autoritățile, primirea pacienților la spitalul actual este realizată în spaţii total necorespunzătoare din mai multe puncte de vedere.

Sursa foto: Facebook/Compania Națională de Investiții

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.