ACTUALITATE 19 ianuarie 2015

Clubul IMPACT din CNMV încălzește suflete!

de Covasna Media | 178 vizualizări

afis impact

Elevii colegiului vor dona fulare, căciuli, mănuși, chiar și jachete copiilor care provin din medii sociale dezavantajate

Încă din luna decembrie a anului trecut, în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a fost înființat clubul Impact, sub directa coordonare a profesoarelor Maria Băilă și Constanța Balog. Acesta funcționează cu un număr maxim de 20 de elevi și desfășoară acțiuni care vizează atât binele societății cât și dezvoltarea personală a membrilor, care profită din plin de întâlnirile săptămânale din incinta școlii. Krista Sălăgean, membră a clubului, declară că „aceste întâlniri înseamnă nu numai punerea la cale a unor proiecte, ci și un mod plăcut şi util de a petrece timpul împreună cu ceilalți, de a se descoperi pe sine și a-și dezvolta anumite abilități”.

Întrebată de ce a fost nevoie de un club Impact la nivelul colegiului, prof. Maria Băilă ne-a declarat: „În cadrul colegiului nostru se regăsește o paletă largă de activități cu caracter extracurricular. La prima vedere am fi tentați să spunem că nu este decât o altă activitate în plus, dar în urma unei analize mai ample am înțeles că în ciuda diversității de activități din cadrul unității noastre de învățământ, nu toți elevii își identifică acele sectoare, domenii de activitate în care ei se regăsesc și pot fi valorificați la nivelul comunității noastre. Astfel, clubul Impact oferă membrilor săi o nouă cale de implicare și afirmare prin intermediul unor activități cu caracter civic și de voluntariat”.

Una din primele activități derulate este proiectul „Încălzim suflete!” prin care în perioada 15 ianuarie – 27 ianuarie, elevii colegiului vor avea șansa de a contribui la campania caritabilă donând fulare, căciuli, mănuși, chiar și jachete copiilor care provin din medii sociale dezavantajate. Scopul este acela de a le facilita astfel accesul la educație.

Partener în identificarea acestor copii este Asociația OvidiuRo, care în prezent derulează și la nivelul județului nostru proiecte prin care copiii săraci sunt susținuți în participarea la actul educațional.

Clubul dorește ca impactul acestei acțiuni să fie unul cât mai puternic, iar pe viitor să se implice activ în problemele comunității.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.