ACTUALITATE 8 decembrie 2016

Clubul de fotografie „TransNatura” expune în Ungaria

de Iulia Drăghici - Taraș | 696 vizualizări

Clubul de artă fotografică TransNatura al Asociaţiei „Vadon” din Sfântu Gheorghe va participa la expoziţia anuală organizată de clubul fotografilor de natură a Asociaţiei de Cultură Vânătorească din Ungaria.

„Am primit o invitaţie ca anul acesta să participăm împreună la o expoziţie de artă fotografică de natură. Este prima noastră posibilitate de a expune lucrările noastre. Pentru noi este un lucru important. Prin lucrările noastre lumea va putea lua cunoştinţă de valorile naturale pe care le avem noi şi s-ar putea să fie un fel de imbold pentru a vedea aceste lucruri mai de aproape”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei „Vadon” din Sfântu Gheorghe, Demeter János, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, clubul „TransNatura” s-a înfiinţat în urmă cu 8 luni, iar membrii lui sunt fotografi amatori care se ocupă de fotografia de natură din judeţul Covasna.

„Arta fotografică de natură a luat un avânt extraordinar, mai ales prin perfecţionarea aparatelor fotografice într-o măsură inimaginabilă în ultimii ani, fapt care a dat naştere la o „explozie” a acestei arte. (...) De vreo patru ani, de când organizăm şi concursul internaţional de artă fotografică de natură „TransNatura”, lumea a început să ştie de noi. Fotografii deja ştiu că există oraşul Sfântu Gheorghe, unde anual se organizează acest concurs, unde merită să trimiţi lucrări pentru că şi premiile sunt consistente, dar şi juriul este unul destul de serios, ca atare am ajuns la un nivel care îi determină şi pe marii fotografi să fie atenţi la ceea ce se întâmplă aici”, a mai spus Demeter János.

Cât despre înscrierile în club, directorul „Vadon” spune că sunt deschise oricui. „Oricine se ocupă de artă fotografică de natură poate adera la acest club. Nimeni nu este profesionist, dar aşteptăm pe oricine. Este un club absolut deschis”, a precizat acesta.

 

Teme articol: expozitie transnatura foto
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.