ACTUALITATE 13 noiembrie 2020

CJSU Covasna: localitățile Fotoș și Zoltan au intrat în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 2432 vizualizări

O nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna adoptată vineri, 13 noiembrie, arată că localitățile Fotoș și Zoltan intră de sâmbătă în scenariul roșu. Autoritățile au arătat că aici răspândirea noului coronavirus a depășit pragul 3/1000 de locuitori. 

Principalele măsuri adoptate aici sunt, potrivit Hotărârii 70 a CJSU din 13 noiembrie, interzicerea organizării de evenimente private, atât în spații închise, cât și în spații deschise, iar restaurantele, barurile, cafenelele nu mai pot funcționa la interior. Nici discotecile, sălile de spectacole, sălile de jocuri de noroc, piscinele sau locurile de joacă din interior nu vor mai putea funcționa cât timp localitățile sunt în scenariul roșu, iar în plus, „se instituie obligația pentru instituțiile și autoritățile publice, operatorii economici și profesioniști de a organiza activitatea, astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne”.

Pe lângă acestea, sunt în vigoare și măsurile instituite deja la nivel național:  portul obligatoriu al măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, indiferent de rata de incidență, toate școlile şi grădinițele din țară au cursuri exclusiv online, au fost oprite activitățile piețelor și târgurilor din spații închise, circulația între orele 23.00 și 5.00 este interzisă – cu câteva excepții, moment în care este nevoie de declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator, magazinele sunt obligate să închidă la ora 21.00 – cu excepția farmaciilor şi a firmelor de livrare la domiciliu, iar angajatorii (firme și instituții) trebuie să organizeze munca de la domiciliu sau munca în ture.

Prefectura a informat vineri, cu date de la DSP Covasna, că la nivelul județului Covasna incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 3,43/1000 de locuitori.

Precizăm că astăzi, pentru un număr de 31 de localități ale județului, incidența cumulată pe ultimele 14 zile(fără focare), a depășit 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sfântu Gheorghe, Aninoasa, Arcuș, Baraolt, Brateș, Calnic, Căpeni, Chichiș, Comandău, Coșeni, Covasna, Dobolii de Jos, Estelnic, Fotoș, Ilieni, Lunga, Lutoasa, Micfalău, Micloșoara, Moacșa, Olteni, Pachia, Păpăuți, Poian, Racoșul de Sus, Sâncraiu, Surcea, Țufalău, Vâlcele, Valea Scurtă și Zoltan.

De asemenea, la această dată, un nr. de 27 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare) între 1,5 – 3/1000 locuitori, 16 localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori, iar 48 de localități nu au niciun caz pozitiv”, mai arată comunicatul de presă al Prefecturii.

Hotărârea CJSU de vineri, 13 noiembrie, poate fi consultată aici: https://cv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/41/2020/11/Hot.CJSU-nr.70-.pdf.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.