ACTUALITATE 31 mai 2019

CJ Covasna organizează o şedinţă la Valea Uzului, în aceeaşi zi în care românii sărbătoresc Ziua Eroilor

de Agerpres | 844 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna va organiza o „şedinţă de lucru” în Valea Uzului în data de 6 iunie, în cadrul căreia va fi adoptată o rezoluţie prin care se va cere soluţionarea situaţiei Cimitirului Eroilor din localitate, a anunţat joi, vicepreşedintele instituţiei, Gruman Robert.

Acesta a menţionat că a adus la cunoştinţa consilierilor judeţeni intenţia organizării acestei reuniuni, iar reprezentanţii partidelor maghiare, UDMR, Partidului Civic Maghiar şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, au confirmat participarea.

Gruman Robert a mai menţionat că aleşii locali din Secuime au decis să organizeze periodic, prin rotaţie, astfel de evenimente la Valea Uzului, până la soluţionarea problemei, rezoluţiile urmând să fie trimise atât Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului României, cât şi ambasadelor străine din ţara noastră.

Şi reprezentanţii mai multor organizaţii nonguvernamentale româneşti au anunţat, în urmă cu câteva zile, că vor merge pe data de 6 iunie la Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor şi a cinsti memoria ostaşilor.

Printre acestea se numără şi Forumul Civic a Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, care reuneşte peste 40 de organizaţii civice din cele trei judeţe.

Conducerea forumului a lansat un apel către participanţi să aibă un comportament demn şi să nu răspundă provocărilor şi a făcut, totodată, un apel la „echilibru, calm şi respect” şi către concetăţenii de etnie maghiară.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.