ACTUALITATE 26 martie 2021

CJ Covasna: 3 drumuri județene vizate de reparații și modernizări

de Iulia Drăghici - Taraș | 1826 vizualizări

Autoritățile au aprobat și planuri de construire a unui drum ocolitor între Ilieni și Sfântu Gheorghe

Consiliul Județean Covasna a adoptat miercuri, în ședința ordinară, patru proiecte de hotărâri care vizează lucrări pe mai multe drumuri județene. Este vorba despre o ocolitoare între Ilieni și Sfântu Gheorghe, respectiv DJ121A, DJ121E și DJ113. 

Din fonduri europene, autoritățile doresc să construiască un drum ocolitor din Sfântu Gheorghe spre Ilieni, drum care să ocolească comuna și să facă o conexiune cu centura municipiului. Astfel, consilierii au aprobat nota conceptuală și tema de proiectare pentru două variante propuse. 

Intenționăm ca din Programul Operațional Regional să construim o ocolitoare între Sfântu Gheorghe și Ilieni, care va lega Drumul Județean dintre Sfântu Gheorghe - Ilieni cu centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe. (...) Intenționăm ca în termen de doi, trei ani de zile, să construim o ocolitoare. Azi am adoptat nota conceptuală și tema de proiectare pentru acest tronson de drum”, a spus președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, miercuri, într-un videoclip Info Județean. 

În aceeași ședință s-au adoptat indicatorii tehnico-economici pentru trei drumuri județene. Primul este un tronson de 2,1 km din DJ 121A, fiind vorba de Valea Crișului - pasul Vadas, lucrări în valoare de 7,6 milioane de lei. 

Se va reabilita din temelie DJ 121E, pe o lungime de 810 metri, de la Angheluș spre Halta Angheluș, lucrările costă în jur de 2,8 milioane de lei. 

Se modernizează DJ 113, pe un tronson de 1,65 km, între comuna Bixad – Gara CFR Bixad, fiind vorba de lucrări în valoare de 9,2 milioane lei. Lucrarea va cuprinde și un pod. 

Aceste trei investiții sunt în total aproape 20 de milioane de lei. Vom depune săptămâna viitoare aceste proiecte la Compania Națională de Investiții pentru o finanțare consistentă din partea Guvernului României”, a mai declarat președintele CJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.