ACTUALITATE 2 octombrie 2020

CJ: bani europeni la realizarea documentațiilor pentru modernizarea DJ114 Sânzieni – Lemnia

de Iulia Drăghici - Taraș | 1209 vizualizări

Autoritățile județene merg înainte în procesul birocratic al reabilitării și modernizării drumului județean (DJ) 114 Sânzieni-Lemnia, în lungime de 19 kilometri. În ședința ordinară de joi a Consiliului Județean ales în urmă cu patru ani, pentru că cel din noua formulă, rezultată după alegerile din 27 septembrie, nu a fost încă învestit, s-a votat în unanimitate încheierea unui Acord de parteneriat între Județul Covasna și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru. Prin intermediul acestuia, CJ ar putea beneficia de fonduri pentru a întocmi proiectele și studiile necesare, nu doar pentru implementarea lucrărilor. 

Există posibilitatea atragerii de fonduri europene și pentru pregătirea proiectului, chiar până în faza de proiect de execuție, care trebuie depusă ca să câștigăm un proiect de execuție. Acum este vorba despre drumul județean 114, între Sânzieni și Lemnia, pentru o distanță de 19 kilometri. Iar acest acord de parteneriat trebuie depus cât mai repede. Dacă vă amintiți, acum o lună am acceptat ideea, tema de a participa la concursul de proiecte la ADR Centru. A fost selectată fișa noastră de documentație, de proiect, de către ADR și putem primi finanțare pentru a întocmi proiectul tehnic de execuție, de la studiu de fezabilitate, proiect pentru autorizare și în final chiar și pentru proiectul tehnic de execuție”, a spus joi Tamás Sándor. 

Deocamdată nu se știe când și ce sume se vor investi în modernizarea DJ114, nici măcar dacă se va obține sau nu finanțare europeană, dar demersul autorităților arată, cel puțin, că intenția este oficială. 

Sursa foto: Google Maps

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.