ACTUALITATE 23 noiembrie 2016

CJ a alocat 25.000 de lei pentru organizarea Zilei Naţionale a României; consilierii PCM s-au abţinut

de Agerpres | 813 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, întrunit miercuri în şedinţă ordinară, a aprobat alocarea sumei de 25.000 de lei pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, singurii care nu au votat favorabil hotărârea fiind reprezentanţii Partidului Civic Maghiar (PCM).

Aceştia s-au arătat nemulţumiţi că la manifestările din anii precedenţi au fost persoane care au scandat sloganuri antimaghiare şi au cerut explicaţii cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi banii alocaţi din bugetul judeţean, preferând să se abţină de la vot după ce au fost informaţi că suma respectivă va acoperi onorariile şi cazarea invitaţilor.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat că suma de 25.000 de lei a fost alocată în urma unei solicitări scrise venite din partea Prefecturii Covasna şi va fi virată integral în contul Fundaţiei „Mihai Viteazul“, care va coordona manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

„Finanţăm şi în acest an acest eveniment (...) Ziua Naţională a României este incontestabilă, aşa cum sunt şi imnul şi stema, iar Consiliul Judeţean va sprijini întotdeauna aceste manifestări. Am spus că trebuie să fim conştienţi şi toleranţi, să avem respect faţă de Ziua Naţională, dar dorim ca şi majoritatea română să fie tolerantă, să înţeleagă că pentru comunitatea maghiară nu e zi de sărbătoare şi că, în acest context, mereu vom invoca declaraţia de la Alba Iulia din 1918, în special articolul 3“, a declarat Tamas Sandor.

Preşedintele Consiliului Judeţean, care este şi liderul UDMR Covasna, a mai spus că nici el nu este de acord cu comportamentul unor tineri veniţi din alte judeţe ale ţării care scandează „afară cu ungurii din ţară“ şi „otrăvesc“ climatul interetnic.

Tamas a menţionat că până acum CJ Covasna nu a finanţat manifestările organizate pe 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, dar nu exclude posibilitatea de a „avea pe viitor în vedere acest lucru“.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
florin, 24 noiembrie 2016
25.000 lei, nici macar cat pentru o poarta secuiasca
ARDELEANU, 24 noiembrie 2016
Cata ipocrizie poate sa manifeste acest clovn tamas.
zoli, 24 noiembrie 2016
Dar de 15 martie , cei din PCM , nu scandeaza sloganuri antiromanesti , ei traind in Romania ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.