ACTUALITATE 2 mai 2023

Circulație închisă pe DJ 121A, zona serpentinelor din Valea Mare

de Diana Pantelimon | 2456 vizualizări

Începând de marți, 2 mai a.c., se închide circulația pe Drumul Județean (DJ) 121A, între km 10+500 - 13+450, mai exact drumul din localitățile Sărămaș, Valea Mare, Boroșneu Mare. Se vor executa lucrări la drumul din zona serpentinelor, unde a avut loc o alunecare de teren „acum circa 3 ani”, potrivit primarului Bogdan Ștefan Marin. Se recomandă alegerea rutelor alternative.

Circulația va fi închisă până în data de 23 mai a.c., potrivit unui anunț pe Facebook al primăriei comunei Valea Mare. 

„Anunț de interes public, în atenția cetățenilor comunei Valea Mare și a tuturor celor care ne tranzitează comuna!

În perioada 02.05.2023 - 23.05.2023, traficul va fi închis pe DJ 121A, între km 10+500 - 13+450, mai exact drumul ce tranzitează localitățile Sărămaș, Valea Mare, Boroșneu Mare. Lucrările o să fie executate în zona serpentinelor din Comuna Valea Mare (în partea de sus), unde drumul a fost afectat de o alunecare de teren, care a cuprins acostamentul și banda de circulație dinspre rembleu (partea stângă), pe o lungime de aproximativ 75 m, cu risc de extindere către partea carosabilă și în lungul drumului.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm ca în această perioadă să folosiți rutele alternative”, a transmis primarul.

Lucrările de modernizare ale DJ 121A Boroșneu Mare – Întorsura Buzăului au început în anul 2018, iar termenul de finalizare a fost depășit din cauza unor probleme juridice și administrative apărute pe parcursul realizării investiției.

Drumul a fost recent finalizat, însă partea de serpentine, 150 de metri, a fost scoasă din proiectul mare, pentru că trebuie folosită o altă metodă, cu foraje și stâlpi.

De execuția lucrării care începe marți se va ocupa firma SC Progresiv Design & Build SRL, iar finanțarea vine din partea Consiliului Județean Covasna.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat în ședința ordinară de joi, 27 aprilie 2023, că „s-au încheiat cu succes lucrările de modernizare a tronsonului de drum pe DJ 121A, pe o lungime de 22,5 kilometri, între localitățile Boroșneu Mare – Valea Mare – Întorsura Buzăului, care leagă zona Buzaielor de regiunea orașului Covasna. Această lucrare este cea mai amplă dezvoltare infrastructurală desfășurată în zona respectivă, în ultimii 50 de ani. Lucrările au fost parte dintr-un proiect, finanțat prin PNDL și din bugetul propriu al Județului Covasna”, se arată într-un comunicat de presă.

În total, reabilitarea DJ 121A Boroșneu Mare – Întorsura Buzăului a costat 31,74 de milioane de lei.

Sursa foto: Primaria Comunei Valea Mare/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.