ACTUALITATE 13 decembrie 2021

Circa 70 de meşteşugari şi producători locali, la Piaţa de Crăciun din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 889 vizualizări

Aproximativ 70 de meşteşugari, artizani, producători locali şi librari îşi vor expune produsele în Piaţa de Crăciun, care va fi deschisă în perioada 17-23 decembrie în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, în cadrul târgului vor avea loc o serie de evenimente, printre care şi ateliere pentru copii.

„Anul acesta Moş Crăciun va fi ajutat de nu mai puţin de şaptezeci de meşteşugari, artizani, producători locali şi librari care vor oferi spre vânzare produsele lor artizanale şi meşteşugăreşti, gata să fie puse sub brad. Vizitatorii vor putea alege dintr-o gamă largă de bijuterii frumoase, articole din piele, produse cosmetice din ingrediente naturale, condimente, ceaiuri, cărţi noi şi vechi, ţesături artizanale, articole de modă cu design unic, jucării din lemn, fetru şi textile, obiecte sculptate, din ceramică şi ornamente din sticlă. Dincolo de ideile de cadouri, Piaţa de Crăciun va oferi o experienţă întreagă care invocă amintirile sărbătorilor din copilărie: aromele tradiţionale ale mâncărurilor de Crăciun, langoş şi cozonac secuiesc. Din oferta culinară a Pieţei nu pot lipsi nici varietăţile de ciocolată de casă, marţipan, beigel, ştrudel şi nenumăratele forme ale turtei dulci manufacturate”, se arată într-un comunicat de presă, remis vineri AGERPRES.

Primul atelier pentru copii, intitulat Atelierul Moşului, va avea loc sâmbătă, 18 decembrie, iar participarea este gratuită.

„Cei care îşi doresc un suvenir personalizat îşi pot face local o fotografie la Photo Booth în faţa cadrului decorat în zilele de 18, 19 şi 23 decembrie, între orele 12:00 şi 20:00. Nimeni nu aşteaptă Crăciunul cu mai multă nerăbdare decât copiii. Anul acesta, ei vor fi din nou încântaţi să viziteze Betleemul din centrul oraşului. De asemenea, Casa de Cultură „Konya Adam” organizează sâmbătă, 18 decembrie, între orele 10:00 şi 14:00, un atelier de activităţi pentru copii intitulat „Atelierul Moşului” . Intrarea este deschisă şi părinţilor, dar aceştia pot profita de ocazie să exploreze bazarul în timp ce decoraţiunile de Crăciun iau naştere sub mâinile celor mici. Participarea este gratuită şi nu necesită rezervare în avans. Atmosfera festivă va fi asigurată şi de un concert de colinde în limba maghiară”, menţionează organizatorii.

De asemenea, ansamblul Juşlia Kubinyi Autentico va susţine, în data de 19 decembrie, de la ora 19:30, un concert în Biserica Romano-Catolică „Krisztus Kiraly” din Sfântu Gheorghe, biletele putând fi achiziţionate în avans la Biroul de Organizare Evenimente sau cu o jumătate de oră înainte de spectacol, la faţa locului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.