ACTUALITATE 18 aprilie 2017

Circa 170 de saci de gunoi strânşi pe o suprafață de doi kilometri, la Valea Crișului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1351 vizualizări

O amplă acțiune de strângere a gunoaielor de pe malurile pârâului din localitate a avut loc săptămâna trecută la Valea Crișului. La inițiativa Primăriei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Kálnoky Ludmilla” și cu Asociația „Rara Avis”, circa 70 de persoane – elevi, cadre didactice, pompieri voluntari din comună și autorități locale, au strâns 170 de saci de gunoi pe o distanță de doar doi kilometri, suprafață ce reprezintă doar 10% din lungimea totală a albiei pârâului.

„De la ora 9:00 până la 11:30 am reușit să adunăm circa 170 de saci de gunoi pe o distanță de aproximativ doi kilometri. (...) Important era ca tinerii să conștientizeze că mizeria din jurul nostru nu este adusă de oameni din Mureș, Brașov sau Galați, ci doar de cetățenii comunei. Poate elevii vor merge acasă, le vor povesti la părinți ce au văzut și astfel vor fi mai conștienți că nu este bine să arunce gunoiul în pârâu”, ne-a declarat primarul din Valea Crișului, Kisgyörgy Sándor.

Valea Crisului curatare parau (24)

Potrivit acestuia, acțiunea nu este nici prima, dar nici ultima, dat fiind faptul că ea se dovedește cu adevărat necesară.

„Acum trei ani am mai avut o acțiune asemănătoare și vrem să continuăm. Din păcate, pe o distanță de doi kilometri am adunat 170 de saci de gunoi, ceea ce înseamnă cam 10% din totalul lungimii pârâului. Vrem să continuăm acțiunea. Copiii au fost de acord pentru că le-a plăcut, mai ales că la final am făcut și servit tocană, dar și pentru că au învățat un dans modern alături de un instructor de aerobic”, a mai precizat edilul covăsnean.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.