ACTUALITATE 28 mai 2017

Ciprian Anton, triplu campion național la tenis în scaun rulant

de Iulia Drăghici - Taraș | 2484 vizualizări

Covăsneanul Ciprian Anton este pentru a treia oară campion național la tenis în scaun rulant, după un nou titlu câștigat la Campionatul Național desfășurat în 23–25 mai la București. În cadrul aceleiași competiții, sportivul a câștigat și locul II la categoria dublu, unde a jucat alături de Fustos Szilard Tibor din Cluj-Napoca.

În competiție au mai luat parte și Ionuț Grosu, de la Temerarii Arad, Alexandru Moț, tot din Arad, dar și sportiva Clubului Sportiv „Show Time” din Sfântu Gheorghe, Cristina Deac.

Ciprian Anton, președintele CS „Show Time” din Sfântu Gheorghe, a revenit anul acesta pe primul loc la nivel național, pentru a treia oară. Acesta a câștigat primele două titluri de campion național în 2013 și 2014.

„Mă bucur că am câștigat toate meciurile jucate cu fiecare dintre acești sportivi. Sunt extrem de mulțumit de rezultat. Sunt bucuros că munca mea a dat roade, chiar simt că muncesc eficient”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, campionul național la tenis în scaun rulant, clasat și în primii cei mai buni 180 de jucători la nivel mondial, Ciprian Anton.

Campionatul de la București, din 23-25 mai, a fost organizat de Comitetul Paralimpic Român, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, cu sprijinul antrenorului FRT Alexandru Berbec și cel al Tatianei Petrescu de la Hotel Sport din București.

Obiectiv pe 2017: clasarea în top 100 mondial

Agenda competițională a sportivului covăsnean este una încărcată pentru 2017, an în care și-a fixat ca obiectiv clasarea în primii 100 de jucători de tenis în scaun rulant la nivel mondial.

Pentru a obține acest plan, covăsneanul va participa la mai multe campionate mondiale, printre care și turneele internaționale din Franța – Antibes Open și Handisport Cagnes sur Mer din Nisa din 31 mai – 12 iunie, Sirius Open din Croația din 22 iunie, Return Cup din Budapesta din 30 august și Gyor Cup Ungaria, din perioada 3 – 5 noiembrie.

La nivel național, sportivul din Sfântu Gheorghe va mai fi prezent și la Argeș Wheelchair Open și București Wheelchair Open, organizate în perioada 3 – 11 august.

Din martie, Anton ocupă funcția vicepreședinte al Comitetului Paralimpic Român

În martie, tenismenul Ciprian Anton a fost ales în funcția de vicepreședinte al Comitetului Național Paralimpic Român, fiind totodată și ambasadorul mișcării de încurajare a tinerilor cu dizabilități spre a practica un sport. Covăsneanul este un adevărat model de existență și de voință pentru că reușește, în ciuda piedicilor pe care viața i le-a pus în față, să fie atât de puternic încât să reprezinte România la cele mai importante competiții de tenis în scaun rulant din lume.

Adevărata poveste de viață a lui Ciprian Anton a început în 2003, când a rămas imobilizat în scaunul rulant, în urma unui accident de muncă care i-a provocat leziuni la coloana vertebrală. După câțiva ani dificili, acesta a descoperit tenisul în scaun rulant, iar din 2007 a început să participe la turnee în țară și străinătate, unde a câștigat multe titluri, printre care și cele de campion național. La puțin timp, covăsneanul a devenit și primul antrenor de tenis aflat în scaun rulant.

Acesta spune că succesul de care se bucură în prezent se datorează și persoanelor și instituțiilor care au crezut în el și care i-au acordat sprijin de-a lungul timpului, printre care și Endre Biro – administratorul Sălii Sporturilor din Sfântu Gheorghe, Toth Laci – sparing partner, Marian Știopu, directorul Direcției Județene de Sport și Tineret Covasna, Primăria Sfântu Gheorghe, Sally Wood-Lamonte, președintele Comitetului Paralimpic Român, dar și firmelor Wilson și Samsonite. În plus, în viitorul apropiat și Coca-Cola se va alătura pe lista sponsorilor oficiali ai sportivului covăsnean.

Teme articol: Covasna tenis scaun rulant
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.