ACTUALITATE 27 iunie 2017

Ciprian Anton a câștigat un nou concurs internațional de tenis în scaun rulant

de Iulia Drăghici - Taraș | 2902 vizualizări

Covăsneanul Ciprian Anton a câștigat un nou turneu internațional de tenis pentru persoane cu dizabilități. Acesta a obținut locul I la categoria masculin simplu din cadrul Sirius Open, desfășurat în perioada 22-25 iunie în Zagreb, Croația.

„Acest turneu este unul internațional de categorie ITF Futures Series. Este pentru prima dată când particip la acest turneu și am participat în categoria Main Draw. Am pierdut în primul tur împotriva unui sportiv din Croația și apoi m-am înscris la categoria consolation Main Draw, acolo unde am câștigat sferturile de finală împotriva unui austriac și am câștigat în semifinale împotriva unui sportiv din Italia. În finală m-am întâlnit cu jucătorul din România Mihai Gaiță, pe care l-am învins în trei seturi cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4. Pentru mine acest rezultat este unul uriaș, fiind, cum am spus, prima participare la acest turneu. Am acumulat 12 puncte ITF și momentan mă clasez pe locul 172 mondial din peste 500 sportivi din toată lumea”, a declarat, pentru „Observatorul de Covasna”, Ciprian Anton, care ne-a mai spus că obiectivul pentru acest an este clasarea în top 100 la nivel mondial.

Pentru a-și atinge scopul, acesta va participa la o serie de competiții importante, printre care urmează și Return Cup din Budapesta din 30 august și Gyor Cup Ungaria, din perioada 3 – 5 noiembrie sau Zagreb Open din Croația.

La nivel național, sportivul din Sfântu Gheorghe va mai fi prezent și la Pitești Open și București Wheelchair Open, organizate în perioada 2 – 12 august.

Ciprian Anton, care este şi președintele Clubului Sportiv „Show Time” din Sfântu Gheorghe, a obținut luna trecută pentru a treia oară în carieră titlul de campion național la tenis în scaun rulant.

„Le mulțumesc lui Sally Wood Lamone, Comitetului Paralimpic Român, Wilson Romania, Coca Cola Romania, Samsonite, reprezentanților Sălii Sporturilor din Sfântu Gheorghe, lui Biro Endre, Marian Știopu de la DJST, Toth Laci – sparing partner și nu în ultimul rând lui Cristian Șchiopu de la Clubul Sportiv „Show Time””, a mai transmis Ciprian Anton.

Un loc excelent l-a obținut și Cristina Deac din cadrul Clubului Sportiv „Show Time” din Sfântu Gheorghe, al cărei antrenor a fost în trecut chiar Ciprian Anton. Aceasta a luat la Sirius Open din Croația locul II la categoria feminin dublu.

Vicepreședinte al Comitetului Paralimpic Român

În martie, tenismenul Ciprian Anton a fost ales în funcția de vicepreședinte al Comitetului Național Paralimpic Român, fiind totodată și ambasadorul mișcării de încurajare a tinerilor cu dizabilități spre a practica un sport. Covăsneanul este un adevărat model de existență și de voință pentru că reușește, în ciuda piedicilor pe care viața i le-a pus în față, să fie atât de puternic încât să reprezinte România la cele mai importante competiții de tenis în scaun rulant din lume.

Adevărata poveste de viață a lui Ciprian Anton a început în 2003, când a rămas imobilizat în scaunul rulant, în urma unui accident de muncă care i-a provocat leziuni la coloana vertebrală. După câțiva ani dificili, acesta a descoperit tenisul în scaun rulant, iar din 2007 a început să participe la turnee în țară și străinătate, unde a câștigat multe titluri, printre care și cele de campion național. La puțin timp, covăsneanul a devenit și primul antrenor de tenis din România aflat în scaun rulant.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.