ACTUALITATE 23 august 2022

Ciobănașul își caută voluntari!

de Iulia Drăghici - Taraș | 589 vizualizări

Pregătirile pentru ediția cu numărul 49 a Festivalului Folcloric „Ciobănașul” de la Întorsura Buzăului sunt în toi. Organizatorii fac acum apel la persoanele care vor să se implice în calitate de voluntari să completeze un formular pus la dispoziție online. 

Se apropie data de începere a festivalului „Ciobănașul”. La edițiile recente ale festivalurilor organizate, prezența voluntarilor a fost foarte apreciată atât de noi, cât și de public. Așadar, și în acest an facem apel de selecție a persoanelor dornice să facă activitate de voluntariat și să fie parte din echipa de organizare a festivalului. Persoanele dornice să participe vor completa formularul atașat și ulterior vor fi contactați de către noi”, a transmis, prin intermediul Facebook, viceprimarul orașului Întorsura Buzăului, Silviu Popica. 

Edilul a precizat și că vârsta minimă de participare este 12 ani, iar cei interesați trebuie să știe că li se va solicita disponibilitate în perioada 2-4 septembrie pentru a sprijini organizarea evenimentului oriunde este necesar. 

Nu este stabilit un număr fix de voluntari, dar pentru ca festivalul să fie organizat în condiții optime ar fi nevoie de aproximativ 50 de persoane. 

Perioada de înscriere se va finaliza în momentul în care vor fi suficiente persoane înscrise. 

Formularul poate fi completat accesând următoarea adresă: https://bit.ly/3T4v2GK

Festivalului Folcloric „Ciobănașul” din Întorsura Buzăului revine cu ediția 49 în 3 și 4 septembrie a.c. Pe scena evenimentului vor urca Lupii lui Calancea, Adda, Ro-Mania, Ansamblul „Dor Transilvan”, Matilda Pascal Cojocărița, Veta Biriș, Constantin Enceanu, Oana Radu, Adriana Irimieș, Iulia Bucur, Sebastian Stan, respectiv artiștii locali – Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților”, Corul „Plai Întorsurean”, Corul „Pădurenii”, Grupul vocal „Voineștenii”, Formația „Mlădițe Românești”, Ceata „Opincuța”, Ansamblul folcloric maghiar și Ansamblul folcloric „Astra”. 

Sâmbătă, programul, care cuprinde concerte adresate publicului mai tânăr, începe de la ora 16.00, iar duminică spectacolul folcloric debutează de la ora 13.00. 

Așa cum este tradiția, evenimentul are loc în zona Camping a orașului. 

„Ciobănașul” este organizat de Primăria Întorsura Buzăului, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului. „Observatorul de Covasna” și CovasnaMedia.ro sunt partenerii media ai evenimentului. 

Festivalul Ciobănașul a pornit în urmă cu aproape 50 de ani ca o sărbătoare a locuitorilor zonei Buzaielor, prilejuită de venirea toamnei și de faptul că ciobanii coboară de la stâne și se reunesc cu familiile lor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.