ACTUALITATE 21 februarie 2012

Cinematograful din staţiunea Covasna va fi inaugurat joi

de Agerpres | 59 vizualizări

La eveniment este aşteptat şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Autorităţile locale din staţiunea Covasna au finalizat lucrările de reabilitare a cinematografului „Victoria”, iar inaugurarea va avea loc săptămâna aceasta, la eveniment fiind aşteptat ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Primarul oraşului, Lorincz Zsigmond, a declarat că sala cinematografului are o capacitate de 300 de locuri şi va putea fi folosită atât pentru proiecţii de filme, cât şi pentru spectacole de teatru.

Consiliul Local Covasna a intrat în posesia clădirii în urmă cu aproape doi ani, iar pentru reabilitarea şi modernizarea acesteia a luat un împrumut bancar în valoare de 500.000 de euro.

„Cinematograful din Covasna nu a mai funcţionat de ani de zile (...), iar noi am considerat că pentru o staţiune de interes naţional cum este aceasta, în care vin anual la odihnă şi tratament câteva mii de turişti, este foarte important să existe un cinema şi o sală de spectacole”, a declarat primarul Lorincz Zsigmond. Acesta a menţionat că inaugurarea va avea loc joi, iar la eveniment este aşteptat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.