ACTUALITATE 23 septembrie 2022

Cine sunt invitații primei ediții TEDx din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 699 vizualizări

Peste o săptămână, Sfântu Gheorghe va fi gazda primului eveniment marca TEDx organizat în județul Covasna. Conferința, care va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, după formatul celebrelor discursuri motivaționale organizate sub brandul american „TED”, urmărit de milioane de oameni din întreaga lume, va avea 12 invitați. 

Dintre aceștia, 11 – oameni de afaceri, specialiști în mediu, economie, cultură, corporații și fundații – au fost anunțați și prezentați pe site-ul oficial al evenimentului. Astfel, cei care vor susține prezentări la acest eveniment sunt următorii: 

 • Gál László, ecologist, doctorand: fotograf al animalelor sălbatice și realizator de documentare despre natură din 2004; de 7 ani cercetează urșii.
 • Elise Wilk, dramaturg: piesele ei de teatru sunt montate în numeroase teatre din România şi din străinătate şi au fost traduse până acum în 13 limbi.
 • Nagy Zsolt, om de afaceri: fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în primul guvern condus de Călin Popescu-Tăriceanu. A fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, dar spune că nu știe care sunt argumentele legale pentru această pedeapsă nici acum. Între timp, s-a reinventat și se ocupă de negocieri internaționale pe piața ospitalității de lux și industria imobiliară.
 • Thurzó Zoltán, deținătorul recordului mondial Guinness, pianist: o personalitate sugestivă atât ca interpret, cât și ca vorbitor de marketing.
 • Ravasz András, student, inventator: din Covasna, câștigător al premiului al II-lea al celei de-a 30-a ediții a Concursului Național de Inovare pentru tineret, după ce la 17 ani a inventat „Braille Comfort Pack”. 
 • Csákány László, expert în silvicultură: din 2002, în calitate de președinte al „Composesoratului Unificat Sfântu Gheorghe Semeria și Görgő”, ține prelegeri pe teren și organizează mese rotunde despre rolul pădurii pentru o gamă largă a societății.
 • Szakács-Paál István, economist, curator al TEDxUdvarhely: manager al Harghita Business Center încă de la înființare. A lucrat pe bursa de valori americană de la vârsta de 20 de ani, timp de doisprezece ani. 
 • Laura Popeea, director executiv: are o carieră de peste 19 ani în corporații și este membru fondator al Fundației Comunitare Brașov. 
 • Szabó Kristóf, antreprenor, fondator al „OM” și KönyvKlub (Club de Carte): OM este o comunitate care ajută tinerii talentați să-și atingă obiectivele. Până acum, a reușit să ajute cu sfaturile și cunoștințele sale peste 340.000 de oameni pe rețelele sociale.
 • Oana Drăgulinescu, fondator al Muzeului Abandonului: creator și comunicator de proiecte culturale și sociale, translator al istoriilor fragile, cu peste două decenii de experiență în zona jurnalismului cultural. 
 • Beke Zoltán, consultant strategic și de digitalizare: lucrează pentru a transforma fabricile de producție în fabrici inteligente, centrate pe date.

Ultimul și cel de-al 12-lea invitat la prima ediție TEDx din Sfântu Gheorghe va fi prezentat în zilele următoare. 

TEDxSepsiszentgyörgy va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, la Teatrul Tamási Áron. Cele 12 personalități care vor lua cuvântul vor avea discursuri în jurul temei „Planting Seeds” (din engl. Plantând semințe, n. red. metaforic, face referire la idei). Pentru că este prima ediție, conform regulamentului impus de brand, organizatorii pot scoate la vânzare maximum 100 de bilete. Acestea vor putea fi achiziționate începând de vineri, 23 septembrie, de la ora 12.00, de pe site-ul dedicat, https://tedxsepsiszentgyorgy.com/

TED este un brand care acoperă o serie de evenimente cu multiple tematici actuale, de la Tehnologie, Design, până la Divertisment (Technology, Entertainment, Design). Conferințele au fost preluate și organizate după același concept și la nivel local, în comunități din întreaga lume. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.