ACTUALITATE 12 decembrie 2017

Cine se face vinovat de întârzierea aprinderii luminilor de Crăciun la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1144 vizualizări

În acest an, luminile decorative pentru sărbătorile de iarnă nu au fost aprinse o dată cu prima lumânare de Advent, ca în alți ani

Primăria Sfântu Gheorghe explică, prin intermediul unui comunicat de presă cine se face vinovat de întârzierea aprinderii luminilor decorative pentru sărbătorile de iarnă în municipiu. 

„Așa cum ne-am obișnuit, la Sfântu Gheorghe luminile de Crăciun se aprind în fiecare an cu ocazia aprinderii lumânării de Advent. În acest an planul era același, dar compania contractată prin sistemul electronic de achiziții publice – conform reglementărilor legale referitoare la cheltuirea banilor publici – nu și-a respectat termenele limită contractuale. Astfel, a întârziat începutul lucrărilor de montare a luminilor. Încercările continue de comunicare cu reprezentanții companiei au eșuat una după alta, deoarece prestatorul nu s-a ținut de promisiunile asumate în contract.

În urma a mai multor notificări, angajații firmei contractante au început lucrările de montare a luminilor vechi săptămâna trecută, după care au plecat din oraș și până acum nu au furnizat și nu au montat decorațiunile comandate în acest an. Noile decorațiuni erau necesare cu scopul de a înlocui pe cele vechi deteriorate, respectiv pentru a ilumina mai multe străzi decât anul trecut.

Organizatorii speră că luminile de Crăciun vor fi aprinse integral în această săptămână la Sfântu Gheorghe.

Conform contractului de prestări servicii, firma executantă va fi penalizată cu o majorare de întârziere”, arată comunicatul de presă. 

Sursă foto: Vargyasi Levente. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.