ACTUALITATE 10 iunie 2018

(Update) Cine a câștigat concursul Transylvanian BBQ 2018

de Iulia Drăghici - Taraș | 1051 vizualizări

Șase echipe din România și Ungaria au luat parte la concursul derulat la Sfântu Gheorghe

Prima ediție festivalului Transylvanian BBQ 2018 a fost câștigată de echipa Bodrog SMOKER BBQ, din Budapesta. Locurile II și III în clasamentul general au fost ocupate de GADO (reprezentanții Restaurantului Castel) și InDivino (reprezentanții restaurantului cu același nume), ambele din Sfântu Gheorghe.  Concursul, desfășurat în perioada 8 – 10 iunie, conform regulamentelor Kansas City Barbeque Society (KCBS), a adus la start șase echipe din România și Ungaria.

Clasamentul final i-a mai avut pe Sántha Smokers BBQ din Miercurea Ciuc pe locul III, Fehér nyúl din Ungaria locul IV și Tiffany BBQ (Diopan Prod) din Sfântu Gheorghe pe locul V.

Competiția a fost organizată pe 5 categorii, iar una dintre acestea a solicitat concurenților să prepare carne de urs sau carne de mistreț. Jurizarea s-a făcut pe nevăzute, așa cum prevede regulamentul KCBS.

Clasamentul complet:

Categoria „cutia misterioasă” – carne de urs și mistreț

Locul I: GADO

Locul II: Bodrog SMOKER BBQ

Locul III: Tiffany BBQ

Categoria pui:

Locul I: Bodrog SMOKER BBQ

Locul II: Tiffany BBQ

Locul III: Sántha Smokers BBQ

Categoria coaste de porc (ribs):

Locul I: InDivino BBQ

Locul II: GADO

Locul III: Bodrog SMOKER BBQ

Categoria spată de porc:

Locul I: InDivino BBQ

Locul II: Bodrog SMOKER BBQ

Locul III: GADO

Categoria piept din carne de vită (brisket):

Locul I: GADO

Locul II: InDivino BBQ

Locul III: Bodrog SMOKER BBQ

Din juriul care a decis câștigătorii Transylvanian BBQ 2018 au făcut parte: maestrul bucătar Radu Zărnescu, membru Euro-Toques International, preşedintele Euro-Toques România, dr. Sikó Barabási Sándor, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna (DSVSA Covasna), Debreczi Zsombor, proprietarul INdiVINO Wine Studio din Sfântu Gheorghe, arbitru KCBS, Tarcsay György, bucătar BBQ, Könczei Csaba, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a judeţului Covasna şi Vasile Spînu, membru şi chef al Euro-Toques România. Președintele juriului este Petra Rebenstorf din Olanda, prima femeie master-jury din Europa pentru Kansas City Barbecue Society.

„Concurenții care s-au prezentat nu sunt niște simpli concurenți. Ăsta e mare lucru. Aici la Sfântu Gheorghe, cu toate că e prima ediție și normal la orice eveniment de acest gen, nu este un grad foarte mare de participare, echipele care au venit sunt bine pregătite din câte am observat eu ca și dotare, instrumente, cuptoare. Și psihic sunt bine pregătiți. Sunt oameni bazați care au venit aici să concureze, ceea ce e mare lucru”, a declarat pentru Observatorul de Covasna maestrul bucătar Radu Zărnescu, membru Euro-Toques International, preşedintele Euro-Toques România.

Organizatorii evenimentului au fost: Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi INdiVINO Wine &BBQ. Parteneri: Primăria Sfântu Gheorghe, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe, Camera de Comerţ şi Industrie Covasna.

„Suntem pregătiți ca pentru la anul să organizăm un eveniment care va fi sub sigla KCBS și sperăm că prin acest eveniment vor putea veni la Sfântu Gheorghe și alte echipe din Europa. Cu acest eveniment gastroturistic am demonstrat încă o dată că putem să punem orașul și regiunea pe harta turistică a României”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert.

Prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest se înscrie în şirul numeroaselor evenimente gastronomice organizate în reședința județului Covasna, după Festivalului deliciilor dulci şi Parada cârnaţilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.