ACTUALITATE 16 septembrie 2019

Cine a câștigat concursul „Kürtőskalács-ul Anului”

de Iulia Drăghici - Taraș | 755 vizualizări

„Bătălia” pentru titlul „Kürtőskalács-ul Anului în Ţinutul Secuiesc – 2019” s-a dat sâmbătă la Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Deliciilor Dulci. La concurs au luat parte 14 echipe din județele Covasna, Harghita și Mureș. 

Clasamentul final a fost următorul: 

Câștigătorul titlului „Kürtőskalács-ul Anului în Ţinutul Secuiesc – 2019”: Vitos kürtős – Zolsport, județul Harghita, comuna Sânmartin.

Medalie de aur: Vitos kürtős – Zolsport SRL, județul Harghita, comuna Sânmartin, Kovács Kalács, județul Harghita, comuna Lupeni, Csatószegi Kürtőskalács – Paty Levari Bear SRL din județul Harghita, satul Cetățuia. 

Medalie de argint: Bunicuța Mea SRL – Miercurea Ciuc, Parázska Kürtőskalács SRL – Miercurea Ciuc, Oltisz Superpast SRL – Sfântu Gheorghe, Virág Ildikó Melinda PFA – Sfântu Gheorghe, Árpád Kalács - Golden Taller SRL – Odorheiu Secuiesc, Simon Aranka-Tünde PFA – Sântionlunca, Konfjud SRL – Sfântu Gheorghe, Lazana SRL – Târgu Mureș, Retró Kürtős – Csiszér Hunor ÎI – Cosmeni. 

Medalie de bronz: Nasa SRL – Sfântu Gheorghe. 

Categoria Kürtőskalács Tradițional Premiul I: Vitos kürtős – Zolsport, județul Harghita, comuna Sânmartin Premiul II: Parázska Kürtőskalács SRL. – Miercurea Ciuc Premiul III: Sepsi Kürtős - Konfjud SRL – Sfântu Gheorghe.

Premiul pentru cea mai elegantă echipă: Virág Ildikó Melinda PFA Premiul pentru cea mai prietenoasă echipă: Retró Kürtős – Csiszér Hunor ÎI – Cosmeni Premiul pentru cea mai organizată echipă: Csatószegi Kürtőskalács – Paty Levari Bear SRL din județul Harghita, satul Cetățuia Premiul pentru cel mai frumos stand de preparat kürtőskalács: Kovács Kalács din Lupeni.

Președintele juriului a fost maestrul cofetar din Sfântu Gheorghe, Farkas Ferenc. Din juriu au mai făcut parte: Szőcs Ilona, psiholog din Cernat, Bocskor István, managerul Brutăriei Bocskor din Sânmartin – Harghita, Jánossy Alíz din Gheorgheni, județul Harghita, jurnalistă specializată în gastronomie, redactor al unor publicaţii de gastronomie, Szász Elemér, blogger de gastronomie din Odorheiul Secuiesc, Kabai János, director de producție la Brutăria ELDI din Târgu Mureș, András Tünde, inițiatorul și organizatorul principal al Festivalului Kürtőskalács-ului din Budapesta. 

Festivalul Deliciilor Dulci – Kürtőskalács, ediția a III-a, s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe, în perioada 13 – 15 septembrie. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.