ACTUALITATE 29 octombrie 2021

Cinci parcări etajate la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2764 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au început demersurile, chiar dacă sunt încă la stadiul de birocrație, de a construi patru parcări etajate în oraș. Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a spus joi, într-o conferință de presă, că e înregistrată și o a cincea intenție, de această dată investiție privată, de construire a unei astfel de parcări. 

În ceea ce privește proiectele autorităților, pentru trei parcări etajate sunt în curs de realizare Planurile Urbanistice Zonale, iar pentru a patra este în elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), după ce a fost aprobat PUZ-ul. 

Este în curs de achiziție publică întocmirea unor PUZ-uri pentru parcări etajate. Una va fi între strada Crângului și strada Fabricii, o a doua unde a fost piața din cartierul Simeria, piața Dolar și a treia în dreptunghiul dintre strada Narciselor – Sporurilor și Liliacului. (...) Am avut și o solicitare de la un investitor privat, care ar construi o parcare etajată în strada Tavaszi Sándor, vizavi de magazinul Jysk. Terenul este încă în litigiu. Este o solicitare pe baza legii 10, dar se pare că se va rezolva rapid. Și atunci, dacă își va menține solicitarea, vom da terenul în concesiune și urmează să facă el PUZ și să studieze zona. (...) O altă parcare va fi în zona pieței agroalimentare. Acolo este deja PUZ-ul aprobat, care prevede o parcare etajată. Acum se va licita DALI-ul pentru construirea parcării”, a declarat joi, într-o conferință de presă, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Cel mai probabil, aceste parcări vor fi cu plată, pentru că „altfel nu vor putea fi susținute. Au niște cheltuieli de iluminat, de funcționare”, a mai precizat viceprimarul. 

Detalii despre câte locuri de parcare vor fi astfel create, sau cât va costa parcarea, ori cât vor costa investițiile, respectiv sursa de finanțare, nu sunt încă stabilite, fiind un demers aflat la început de drum.  

Viceprimarul a spus și că parcările ar putea avea unul sau două etaje, dar depinde de PUZ, pentru că acest document va stabili regulile. „Sunt regulamente zonale, iar proiectele trebuie să se încadreze în aceste PUZ-uri. În Sfântu Gheorghe probabil nu o să fie mai mari de două, trei etaje, fiindcă blocurile din jur sunt de trei, patru etaje. Nu ar arăta bine dacă ar fi mai mari”, a mai declarat viceprimarul. 

Potrivit datelor autorităților, la Sfântu Gheorghe sunt înscrise peste 22.000 de autoturisme. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.