ACTUALITATE 23 septembrie 2021

Cinci decese la pacienți care aveau și COVID, la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1796 vizualizări

Cel mai tânăr avea 33 de ani; a ajuns la Urgențe și apoi la ATI în stare critică, dar a mai trăit doar șase ore 

Cinci pacienți care au fost internați în perioada 15 – 22 septembrie la Spitalul Județean de Urgență și care au decedat aveau, printre alte boli, și COVID-19. Printre ei s-a aflat și un tânăr de doar 33 de ani. 

Dintre cei cinci pacienți, trei au fost femei, cu vârste între 56 și 80 de ani, și doi bărbați, de 33 și 66 de ani. 

„Mai toți dintre ei au avut comorbidități: disfuncție renală, disfuncție hepatică, supraponderabilitate, obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat. Am avut și un pacient oncologic cu metastaze”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

În ceea ce privește cazul tânărului de doar 33 de ani, acesta a decedat la SJU, pe secția de Terapie Intensivă, unde a ajuns în stare critică, după ce anterior a refuzat internarea la Covasna, a mai precizat managerul.

Pacientul de 33 de ani a stat în spital, internat aproximativ șase ore. A ajuns la Urgență cu o saturație de 47%. A decedat la secția noastră de Terapie Intensivă unde a fost internat direct de la Urgență, la aproximativ șase ore de la prezentare. Pacientul a avut ca și antecedente hipertrigliceridemie, respectiv obezitate. (...) Istoricul, neconfirmat încă, este că s-a prezentat cu vreo două-trei zile înainte la Spitalul din Covasna, unde a refuzat internarea. S-a prezentat la Camera de Gardă, nu a vrut să rămână internat, deși medicii de acolo i-au atras atenția că este într-o stare gravă și necesită tratament spitalicesc. După care, episodul următor este că a ajuns la noi, cum spuneam, cu o saturație de oxigen de 47%, măsurată la Urgență, și apoi direct la Terapie Intensivă și peste șase ore a decedat”, a mai spus András-Nagy Róbert. 

Niciunul dintre pacienții COVID care au decedat nu a fost vaccinat. 

Tot în perioada 15 – 22 septembrie a.c., 10 pacienți au fost externați. 

Miercuri, 22 septembrie, în spitalul județean erau internați 28 de pacienți confirmați și 5 suspecți. La Terapie Intensivă erau cinci pacienți, patru confirmați și un suspect. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 24 septembrie 2021
Dumnezeu să=i odihnească în pace!
Aparţinătorilor, CONDOLEANȚE.
PRESEI ASERVITE, o întrebare: aţi verificat TOATE informațiile din cel puțin trei surse?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.