ACTUALITATE 17 iulie 2018

Cimitirul comun al orașului se extinde cu un parc funerar

de Iulia Drăghici - Taraș | 737 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe extinde teritoriul cimitirului comun al orașului cu 4,3 hectare. Cumpărarea noilor terenuri va rezolva pe termen lung problema înmormântărilor în cimitirul supraaglomerat din str. Cetății.

„Cimitirul public al orașului se va extinde cu loturile din jurul teritoriului existent. În trecutul apropiat au fost achiziționate 3,16 hectare, și este în curs de desfășurare dobândirea drepturilor de proprietar asupra încă 1,2 hectare” – a declarat despre situația evenimentelor de până acum viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Planul de amenajare pentru terenurile deja cumpărate este în faza de achiziții publice, fiind urmat de obținerea permiselor și lucrările de amenajare a teritoriului.

Primăria va extinde cimitirul orașului cu un parc funerar, care va fi dezvoltat pe o parte a loturilor cumpărate. Astfel comemorarea celor decedați va fi posibilă într-un mediu și mai exigent și mai bine amenajat.

„În cadrul amenajării noului parc funerar vor fi luate în considerare aspecte precum: dezvoltarea zonelor verzi și aleilor, amplasarea băncilor. În privința mormintelor, dorim să fie dezvoltate parcele de dimensiuni identice, reglementate, și pietre de mormânt produse din materiale naturale, precum lemnul sau piatra, acoperite de iarbă sau paturi de flori fără cadre.” – a explicat planurile pe viitor administratorul orașului Czimbalmos Kozma Csaba.

Începând cu luna iunie 2017, operarea completă a cimitirului orașului este responsabilitatea Societății Tega SA. Firma nu prestează doar serviciile aferente înmormântărilor, ci efectuează și lucrările de întreținere, și astfel locuitorii orașului pot vizita un cimitir bine amenajat și curat.

Până acum, teritoriul cimitirului a fost de 6,87 hectare, iar cu teritoriile achiziționate, va avea 11,17 hectare.

BIROUL DE PRESĂ AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI SFÂNTU GHEORGHE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.