ACTUALITATE 19 iunie 2018

Cetăţean nigerian, depistat cu şedere ilegală în Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 854 vizualizări

Polițiștii de imigrări din Covasna, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un cetățean nigerian care nu mai avea drept de ședere în țara noastră. Acesta a fost luat în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară va fi instituit consemn de nepermitere a intrării pentru o perioadă de 1 an de zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Covasna, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Covasna, au organizat, la data de 17 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, a fost depistat, cu şedere ilegală, un bărbat în vârstă de 24 ani, din Nigeria.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că pe numele străinului era emisă o dispoziție de depistare, întrucît nu a respectat obligația, dispusă prin decizie de returnare, de a părăsi teritoriul României.

Având în vedere cele constatate, s-a dispus măsura luării în custodie publică și introducerea străinului în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică – Otopeni până la îndepărtarea de pe teritoriul României. 

Totodată, la ieșirea din țară, pe numele străinului va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 1 an de zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Covasna continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor.

„Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din strada Korosi Cs. Sandor nr. 16, Municipiul Sfântu – Gheorghe, la numărul de telefon 0267307475 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Imigrări Covasna.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.