ACTUALITATE 2 noiembrie 2020

(Update) Cetățean austriac, sechestrat la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2191 vizualizări

Victima a fost adusă în România sub falsa promisiune de încheiere a unei căsătorii  

UPDATE:  Polițiștii din Covasna au reținut doi bărbați, de 47 și 25 de ani, din Sfântu Gheorghe, care ar fi retras o sumă bani, folosind un card bancar aparținând unui bărbat, de 46 de ani, cetățean austriac, fără acceptul acestuia. Victima ar fi fost adusă în Sfântu Gheorghe, sub promisiunea că se va căsători cu o femeie.

Polițiștii din Covasna, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, efectuează cercetări într-un dosar penal de înșelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt.

Astfel, la data de 30 octombrie 2020, polițiștii din Covasna au depistat, în municipiul Sfântu Gheorghe, doi bărbați, de 47 și 25 de ani, la scurt timp după ce ar fi retras o sumă bani, folosind un card bancar aparținând unui bărbat, de 46 de ani, cetățean austriac, fără acceptul acestuia.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că cei doi l-ar fi adus pe cetățeanul austriac în municipiul Sfântu Gheorghe, sub promisiunea că se va căsători cu o femeie, prezentată de către aceștia ca fiind fiica bărbatului de 47 de ani, respectiv sora lui celui de 25 de ani, situație care nu corespundea realității.

În acest sens, cetățeanul austriac ar fi plătit, în repetate rânduri, diverse sume de bani, totalizând aproximativ 7.000 de euro, către cei doi bărbați.

În toată perioada petrecută în municipiul Sfântu Gheorghe, pe parcursul lunii octombrie, victimei i-ar fi fost restrâns dreptul de circulație de către cei doi bărbați, neputând să se deplaseze decât în proximitatea acestora și doar cu însoțitor.

De asemenea, cetățeanului austriac i-ar fi fost sustrase două televizoare, un laptop și un telefon mobil, bunuri care ar fi fost vândute sau amanetate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 8.600 de euro.

Față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar, la data de 31 octombrie 2020, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Sfântu Gheorghe, cu propunere de arestare preventivă. Astfel, pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Doi bărbați din Sfântu Gheorghe, în vârstă de 47, respectiv 25 de ani, sunt cercetați pentru infracțiunile de înșelăciune, lipsire de libertate, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt. Victimă le-a fost un cetățean austriac, în vârstă de 46 de ani. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, cei doi covăsneni au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

„În data de 31.10.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii N.J.. în vârstă de 47 de ani şi B.Zs.. în vârstă de 25 de ani, domiciliaţi în municipiul Sf. Gheorghe, judeţul Covasna, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos si furt. În aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a reţinut că, la sfârşitul lunii septembrie 2020, sub falsa promisiune a încheierii unei căsătorii, cei doi inculpaţi au adus persoana vătămată, cetăţean austriac, în vârstă de 46 de ani, din localitatea Granz-Austria la domiciliul unuia dintre inculpaţi din localitatea Sf. Gheorghe. judeţul Covasna. cu scopul de a deposeda persoana vătămată de diferite sume de bani. Inculpaţii au restrâns dreptul de circulaţie al persoanei vătămate prin ameninţări cu acte de violenţă, au deposedat victima de bunurile aduse din Austria pe care le-au vândut sau amanetat şi în continuarea activităţii infracţionale, inculpaţii au retras de pe cardul bancar al victimei suma de 1800 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate. în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis luni de Parchet.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.