ACTUALITATE 31 ianuarie 2018

Cererile pentru pașapoarte în județ, aproape dublate în 2017

de Iulia Drăghici - Taraș | 398 vizualizări

Numărul solicitărilor a ajuns aproape la 10.000 în ultimul an

Serviciul Public Comunitar pentru Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Prefecturii județului Covasna a răspuns în anul 2017 la 9.895 de cereri de eliberare a pașapoartelor. Cifra este cu 44% mai mare decât în anul precedent, arată statistica oficială.

Numărul cererilor de eliberare a paşaportului înregistrate la nivelul serviciului în 2017 a fost de 9.895, din care: 4.713 de cereri pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic,  245 de cereri pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic cu menţionarea domiciliului în străinătate, 4.895 de cereri pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar și 42 de cereri pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar cu menţionarea domiciliului în străinătate.

„Comparativ, numărul cererilor înregistrate în anul 2017 a crescut cu 3.047 cereri, respectiv 44,49% faţă de anul 2016”, arată un raport prezentat marți de prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

„A fost un aflux extraordinar în toată țara. (...) E foarte interesant că în anul 2017, din alte județe au fost 2.386 de cereri, pe când în anul 2016 au fost doar 463 de cereri, deci o creștere de aproape 2.000 de cereri venite din afara județului, însă am reușit să le facem față datorită activității funcționarilor din cadrul Serviciului. Sigur că activitatea dânșilor este mult mai mare, nu o să intru în toate detaliile, dar vreau să știți că pe lângă această activitate principală și zilnică cu cetățeanul există foarte, foarte multe alte activități care au fost aduse la bun sfârșit și pe linie de pregătire a personalului, resurse umane, prevenire și combatere a corupției sau informații clasificate”, a declarat marți Sebastian Cucu, lăudând efortul depus de funcționarii publici din cadrul Serviciului de Pașapoarte.    

De asemenea, de la 1 noiembrie 2017 a fost pusă în funcțiune și posibilitatea de programare online pentru depunerea cererilor în vederea eliberării pașapoartelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.