ACTUALITATE 5 septembrie 2018

Ceremonie militară de Ziua Eliberării orașului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1002 vizualizări

Evenimentul are loc anual la data de 8 septembrie  

Programul activităților dedicate Zilei Eliberării orașului Sfântu Gheorghe cuprinde, ca și în anii trecuți, o ceremonie militară și religioasă la placa comemorativă din fața Primăriei, dar și depuneri de coroane, buchete și jerbe de flori în mai multe locuri din zona municipiului.

Acțiunile au loc sâmbătă, 8 septembrie, începând cu ora 12:00, în fața Primăriei Sfântu Gheorghe.

De la ora 13:00, vor avea loc depuneri de coroane, buchete și jerbe de flori la „Troiţa general Grigore Bălan” (localitatea Arcuş, Str. Arcuşului), Primăria comunei Arcuş, U.M. 01630 Arcuş, la Monumentul „Locotenent Păiş David” din Sf. Gheorghe (Municipiul Sfântu Gheorghe, poligonul de garnizoană) și la Centrul Militar Județean Covasna.

„Personalităţile civile şi militare ale judeţului Covasna, reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, ai partidele politice, instituţiilor culturale, ştiinţifice şi religioase, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, cadrele militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii  instituţiilor de învăţământ din Sfântu Gheorghe, reprezentanţii mass-media, membrii societăţii civile din localitate sunt rugaţi, ca în măsura posibilităţilor, să participe alături de noi la aceste activităţi”, arată un comunicat de presă al coordonatorilor activității.

Sărbătoarea religioasă a zilei de Sfânta Maria mică este dublată în Sfântu Gheorghe de o sărbătoare istorică, aceea a celebrării momentului de eliberare a orașului de sub ocupația horthysto-fascistă, primul din lista localităților aflate în zona Ardealului de Nord. Anul acesta se împlinesc 74 de ani de la momentul care a marcat istoria orașului, județului și României.  

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.