ACTUALITATE 2 februarie 2021

Cercetați pentru omor, după un caz de agresiune petrecut în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 15749 vizualizări

Victima a decedat la spital; agresorii sunt în arest preventiv 

Doi bărbați, reținuți la începutul lunii ianuarie pentru tentativă de omor, după ce au agresat, într-o altercație care s-a petrecut în Sfântu Gheorghe, în zona lacului de la Gară, un bărbat în vârstă de 51 de ani, sunt acum cercetați  pentru omor. Victima lor, care a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Covasna în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, cu traumatism cranio-cerebral, în comă profundă și cu hipotermie, a decedat după o săptămână.  

Inițial în cauză s-au efectuat cercetări față de cei doi inculpați pentru infracțiunea de tentativă la omor și s-a dispus arestarea lor preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Având în vedere, însă, că la data de 13 ianuarie 2021 a intervenit decesul victimei, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reținute în sarcina celor doi inculpați din infracțiunea de tentativă la omor în infracțiunea de omor, iar la data de 14 ianuarie 2021 le-a adus la cunoștința inculpaților noua încadrare juridică a faptei lor.

Cercetările se efectuează în continuare cu cei doi inculpați în stare de arest preventiv”, arată răspunsul la o solicitare a ziarului Observatorul de Covasna, furnizat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna. 

În perioada 6 – 13 ianuarie a.c., victima celor doi a fost internată la Terapie Intensivă și intubată, potrivit reprezentanților SJU Covasna. Când a ajuns la urgență, bărbatul era în comă profundă și avea un traumatism cranian închis, adică nu avea plagă deschisă. 

Pacientul cu traumatism cranian era într-o stare gravă, din punct de vedere neurochirurgical a fost un caz depășit, era în comă profundă, instabil. A decedat în data de 13 ianuarie. (...) A fost în Terapie Intensivă 7 zile, intubat, de la începutul internării, până la deces”, ne-a declarat managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

Cercetați pentru omor sunt doi bărbați, unul în vârstă de 28 de ani, altul de 35 de ani. 

Victima a fost găsită în zona lacului secat de la ieșirea din Sfântu Gheorghe, pe o alee. Inițial, față de unul dintre inculpați au fost efectuate cercetări și pentru tâlhărie, nu doar pentru tentativă de omor. Acum cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.