ACTUALITATE 29 ianuarie 2020

Centuri ocolitoare în jurul orașelor din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1652 vizualizări

Orașele Târgu Secuiesc, Baraolt și Covasna vor avea centuri ocolitoare, pentru a reduce traficul intens. Anunțul a fost făcut de liderii Consiliului Județean Covasna, care au punctat că planul este unul pe termen mediu și lung. 

 „Dacă orașul Sfântu Gheorghe are capacitate intelectuală, financiară și tehnică de a-și rezolva singur drumul ocolitor în jurul orașului, celelalte orașe nu prea au. Ne-am gândit, am discutat cu primarii din Baraolt, Târgu Secuiesc și Covasna și am găsit posibilitatea tehnică pentru a transforma în drum județean, un drum de câmp, ori un drum comunal și să construim cel puțin o jumătate de cerc în jurul orașelor. (...) Pe termen mediu vom găsi soluții și tehnic și financiar. Nu este un program pentru anul 2020, dar mergem treptat înainte. (...) Suntem pregătiți pentru a construi în jurul orașelor Baraolt, Covasna și Târgu Secuiesc câte un drum ocolitor între 3 și 6 kilometri”, a declarat, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

Din schemă a fost scos orașul Întorsura Buzăului pe motiv că nici nu ar fi necesară o centură ocolitoare, dar și pentru că deocamdată nu s-a identificat o soluție tehnică pentru a realiza acest tip de proiect.  

„La Întorsura Buzăului, în primul rând nu este circulația așa de intensă, iar fizic, tehnic, nu există loc pentru a găsi această soluție. De pildă, la Târgu Secuiesc s-au făcut măsurători oficiale și zilnic trec prin oraș până la 15.000 de mașini, dintre care 85% sunt de tranzit, care nu se opresc nici măcar pentru o cafea. În afară de coji de banane, nu lasă nimic în localitate. Sunt 6 kilometri în jurul orașului, de la intrare, până la ieșire”, a explicat Tamás Sándor. 

Cât despre Sfântu Gheorghe, aici planurile s-au demarat încă din 2018. Primarul Antal Árpád spunea atunci că varianta optimistă ar însemna ca începerea lucrărilor efective să aibă loc în primăvara anului 2020, iar termenul final de încheiere a acestora să fie sfârșitul anului 2022. 

Conform estimărilor preliminare, viitoarea ocolitoare va avea o lungime de aproximativ 8 km, la standard de drum național (cu câte o banda pe sens) și construcția unui număr estimativ de 6 poduri/pasaje, informa în mai 2018 Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.  

Capătul de sud al centurii ar urma să fie în intersecția DN12 km 2+800 cu DC33, iar capătul de nord lângă fabrica Semoflex. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.