ACTUALITATE 19 februarie 2021

Centrul de vaccinare din incinta ştrandului din Sfântu Gheorghe ar putea fi destinat cadrelor didactice

de Agerpres | 1405 vizualizări

Centrul de vaccinare anti-COVID-19 din incinta ştrandului municipal din Sfântu Gheorghe ar putea fi pus la dispoziţia cadrelor didactice care vor să se imunizeze, a declarat joi, primarul Antal Arpad.

În opinia sa, această variantă este mai bună decât de a se înfiinţa un centru de vaccinare în incinta Palatului Copiilor, aşa cum s-a propus iniţial.

„Centrul de la ştrand este pregătit şi, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, sunt două scenarii. Este o scenariu prin care să se facă un centru doar pentru cei care lucrează în sistemul de învăţământ şi dacă va veni vaccin dedicat pentru acest personal (...) atunci poate că exact aceasta va fi locaţia doar pentru personalul din învăţământ, dacă va veni o decizie de la nivel central şi, desigur, dacă vor veni şi vaccinurile necesare. (...) Din informaţiile pe care le am, discutând zilnic şi cu domnul inspector şef, am înţeles că ultima decizie este ca în majoritatea judeţelor aceste centre să se organizeze la Palatul Copiilor, cum avem şi noi pe strada Korosi Cosma Sandor. Dar, având în vedere că la noi această clădire este în curtea unei şcoli, nu cred că ar fi un lucru ok să vină din tot judeţul personalul din învăţământ în curtea unei şcoli şi atunci am avut această discuţie, dacă într-adevăr porneşte, noi avem centrul de la ştrand şi să fie acolo acea locaţie pentru cei din sistemul de educaţie. Evident, dacă va veni vaccin într-o cantitate mai mare şi ar fi să mai deschidem încă un centru, vom deschide încă un centru. Sunt mai multe scenarii. (...) Noi, ca Primărie, venim în susţinerea Inspectoratului Şcolar pentru că nu considerăm că locaţia Palatului Copiilor este adecvată pentru aşa ceva“, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, în singurul centru de vaccinare deschis până acum în municipiul Sfântu Gheorghe pentru cea de-a doua etapă, aflat pe strada Daliei, au fost vaccinate până acum 1.278 de persoane, iar 696 au primit şi cea de-a doua doză.

„Vedeţi că şi la nivel european lucrurile merg destul de încet, mult mai încet decât şi-ar fi dorit Comisia Europeană, decât ne-am fi dorit noi, cu toţii. La început se punea problema să avem 4-5 centre de vaccinare la nivelul municipiului (...), iar noi am putea să deschidem încă patru dacă ar trebui, dar nu există suficient vaccin pentru aşa ceva“, a mai spus primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.