ACTUALITATE 29 iulie 2021

Centrul de vaccinare anti-COVID de la Baraolt își reduce programul la trei zile pe săptămână

de Iulia Drăghici - Taraș | 958 vizualizări

Sala de sport a Școlii Gaál Mózes din Baraolt va fi redată, începând cu debutul anului școlar viitor, activităților sportive, după ce la începutul anului a devenit centru de vaccinare anti-COVID. Acum, odată cu reducerea programului pe fondul interesului scăzut la imunizarea împotriva noului coronavirus, autoritățile anunță că se pregătesc ca din toamnă să mute activitatea sanitară, dar și că până atunci programul se reduce la doar trei zile pe săptămână. 

„Se schimbă programul centrului de vaccinare din Baraolt: datorită (SIC!) dezinteresului manifestat de populație (în ultimele două săptămâni au fost administrate zilnic mai puțin de 8 vaccinuri), de acum înainte nu o să fie deschis în fiecare zi, ci doar marți, joi și sâmbătă între orele 08,00-14,00.

După ce în ultima jumătate de an ne-a lipsit enorm sala de sport a școlii generale, începând cu 13 septembrie în noul an școlar o vom folosi, din nou, exclusiv în scopul pentru care a fost construită: activitățile de educație fizică a copiilor.

Persoanele care neapărat vor să primească vaccinul aici în oraș sunt rugați (SIC!) să se prezintă la centrul de vaccinare în timp util!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Baraolt. 

Centrul de vaccinare anti-COVID de la Baraolt a fost deschis în 15 februarie, iar în primă fază aici a putut fi administrat doar vaccinul Astra Zeneca. Între timp s-au introdus și alte linii cu alte seruri. 

În prezent, datele furnizate de Prefectura Covasna din statisticile Direcției de Sănătate Publică arată că numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului de la începutul campaniei de vaccinare este 73.734, din care 32.503 de inoculări sunt de rapel. De asemenea, 3.831 de vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete şi nu necesită rapel.

Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.