ACTUALITATE 7 iulie 2009

Centru modern de colectare a laptelui, la Belin

de Covasna Media | 352 vizualizări
Producătorii de lapte din Belin vor beneficia în curând de un nou centru de colectare a laptelui, la standarde moderne, cu ajutorul unui proiect câştigat pentru Asociaţia Crescătorilor de Bovine din zonă. Primarul Siko Imreh spune că Centrul va fi construit în zona fostului CAP şi va înlocui vechiul spaţiu de colectare a laptelui din comună, pentru care se plăteşte chirie şi care are

Producătorii de lapte din Belin vor beneficia în curând de un nou centru de colectare a laptelui, la standarde moderne, cu ajutorul unui proiect câştigat pentru Asociaţia Crescătorilor de Bovine din zonă.

Primarul Siko Imreh spune că Centrul va fi construit în zona fostului CAP şi va înlocui vechiul spaţiu de colectare a laptelui din comună, pentru care se plăteşte chirie şi care are autorizaţie până la sfârşitul acestui an. „Avem 100.000 de lei să construim un Centru de Colectare a Laptelui, care să fie conform. Dorim să fie ceva modern, unde laptele să fie colectat cum trebuie”, a spus primarul. Astfel, căruţa care acum transportă laptele de la oameni va fi înlocuită cu o maşină dotată şi vor exista răcitoare de lapte, toate acestea ajutându-i pe producătorii din comună să colecteze laptele conform standardelor şi să obţină subvenţie.

Pe lângă partea de colectare, edilul a precizat că doreşte să amenajeze în viitor şi un mic spaţiu pentru prelucrarea laptelui pe plan local, în condiţiile în care zilnic se preiau 4.000 de litri de lapte.

Crescutul vacilor devine o activitate tot mai căutată în zona Belinului. Potrivit primarului, doi tineri au închiriat un grajd modernizat din comună şi 250 de hecatre de păşune şi cresc peste 200 de vaci de carne aduse din străinătate. Vacile sunt crescute pentru prăsilă, respectiv pentru încrucişări cu vacile autohtone, iar dorinţa tinerilor este să dubleze numărul vacilor pe care le au în grijă.

Ana Sidon

Teme articol: lapte centru de colectare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.