ACTUALITATE 5 martie 2021

Cele mai noi informații privind scenariile de funcționare în unitățile de învățământ din județ

de Daniela Luca | 3178 vizualizări

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, scenariul galben va fi aplicat de luni, 8 martie, în 87 de unități școlare din 15 localități. Este vorba despre Sfântu Gheorghe, Covasna, Întorsura Buzăului și alte 13 comune și sate. Totodată, în urma creșterii incidenței, Școala Gimnazială „Horn Dávid” și Grădinița cu Program Normal din Comandău sunt în scenariul roșu.

Restul unităților de învățământ din județ, 214 la număr, vor funcționa de luni conform scenariului verde.

În ceea ce privește școala și grădinița din Comandău, Kiss Imre, ne-a spus că deși se aplică scenariul roșu, vor merge la cursuri copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, iar ceilalți fac ore online.

„La Comandău incidența e peste 4 și, conform ordinului comun, în școlile în care pe localitate este o rată de incidență peste 3, atunci se învață în scenariul roșu. Asta înseamnă că rămân doar grădinițele deschide și clasele primare. La Comandău și dacă o persoană infectată deja generează rata mai mare decât 1. Până acum n-am mai avut unități în scenariul roșu de la începutul semestrului II”, ne-a spus Kiss Imre.

Datele IȘJ Covasna arată că rămân în scenariu roșu și câteva clase și o grupă din 13 unități de învățământ din județ, după ce 4 elevi și 9 profesori au fost depistați ca fiind infectați cu SARS-COV-2.

Detalii privind fiecare instituție de învățământ din județ, AICI.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.