ACTUALITATE 16 mai 2022

Cele mai frumose balcoane şi spaţii verzi, premiate în cadrul concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”

de Agerpres | 656 vizualizări

Cele mai frumoase balcoane şi spaţii verzi din zonele rezidenţiale din Sfântu Gheorghe vor fi premiate de autorităţile locale în luna iunie, în cadrul celei de-a treia ediţii a concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”.

Autorităţile locale au decis să prelungească termenul de înscriere cu aproape o lună, până pe 12 iunie, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de persoane şi asociaţii să participe la această competiţie.

„Având în vedere vremea rece din această primăvară, organizatorii au decis prelungirea înscrierilor, astfel că doritorii pot trimite prin email până pe 12 iunie la adresa sepsiimage@gmail.com cel puţin 3 fotografii de înaltă calitate şi numele exact, adresa şi numărul de telefon al participantului”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei.

Concursul „Sfântu Gheorghe înflorit” a fost împărţit anul acesta în trei categorii: zonă verde rezidenţială, balcon şi zona din faţa porţii, iar juriul va face evaluările pe baza fotografiilor, dar şi a unei vizite pe teren în a doua jumătate a lunii iunie.

„Cele trei categorii sunt deschise pentru înscriere oricărei persoane cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, Câmpul Frumos, Coşeni sau Chilieni. Categoria zonelor verzi rezidenţiale este deschisă celor care îngrijesc o zonă verde aparţinând unei scări de bloc, poate fi o asociaţia de proprietari, dar şi o singură persoană. În categoria zonelor din faţa porţii, puteţi aplica pentru spaţiile verzi exterioare, dar nu pentru grădini private din interiorul gardului. În categoria balcoanelor, oricine locuieşte într-un bloc de locuinţe şi are balcon poate aplica, fie că este locuitor în Sfântu Gheorghe, Coşeni, Chilieni sau Câmpul Frumos. Această categorie nu este destinată balcoanelor din case cu grădină, cei care locuiesc la casă putând aplica doar în categoria zonelor din faţa porţii”, menţionează reprezentanţii Primăriei.

Marele premiu al ediţiei din acest an în categoria zonelor verzi rezidenţiale este un sistem de irigaţii pus la dispoziţie de Primărie, iar toţi concurenţii înscrişi la această categorie vor primi, anul viitor, arbuşti, plante, garduri vii, flori, gărduleţe din lemn şi bănci în valoare de 1.500 de lei prin programul de înfrumuseţare a zonelor verzi iniţiat de autorităţile locale, fără să plătească contribuţia proprie de 300 de lei.

La toate cele trei categorii, magazinul de flori Dalia va premia primii trei câştigători cu vouchere în valoare de 500, 300 şi 100 de lei, care vor putea fi valorificate la Dalia Garden Center până în primăvara anului viitor.

De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe va răsplăti primii trei câştigători la toate cele trei categorii cu câte un pachet de servicii personalizat care va putea fi utilizat în spaţiile culturale şi de agrement ale municipalităţii.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.