ACTUALITATE 12 iulie 2017

Cele mai bune specializări din liceele covăsnene, după notele de admitere

de Iulia Drăghici - Taraș | 1303 vizualizări

Rezultatele primei repartizări la liceu din cadrul Admiterii 2017 arată că elevii covăsneni cu cele mai mari medii au preferat clasele cu profilul real. Potrivit topului realizat după admitere, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Székely Mikó”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, toate din Sfântu Gheorghe, dar și Liceul Teoretic „Nagy Mózes” și Liceul Teologic Reformat, ambele din Târgu Secuiesc, au clasele cu cei mai buni boboci după ultimele medii cu care s-a intrat.

Ultima medie cu care s-a intrat la clasa de matematică-informatică a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a fost 8,50. Aceasta este urmată îndeaproape de Colegiul Național „Székely Mikó” unde la clasele de științe ale naturii și matematică-informatică ultimele medii admise au fost 8,49. „Székely Mikó” merge mai departe în top 5 cu încă două clase de real, tot de matematică-informatică și științe ale naturii, cu ultimele medii de intrare 8,39 și 8,34.

Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc și Liceul Teologic Reformat din Târgu Secuiesc urmează în acest clasament, toate cu clasele de științe ale naturii, unde ultimele medii admise au fost 7,89, 7,79 respectiv 7,71.

Locurile 9 și 10 în acest top sunt ocupate tot de Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, cu un profil de matematică-informatică și unul umanist, cu mediile de 7,63 și 7,62.

Anul acesta, rezultatele Evaluării Naționale arată că 71,80% dintre elevii covăsneni care au susținut examenul au luat note peste 5.

La Evaluarea Națională din anul școlar trecut, 76,31% dintre elevii covăsneni au avut note peste 5 la toate cele trei materii, rata fiind mai mică decât în anul precedent, când procentul s-a ridicat la 83,7.

La examenul din acest an au fost înscriși 1.447 de elevi din județul Covasna, dar niciunul dintre ei nu a reușit să obțină media 10.

Cea mai mare medie, 9,85, a fost obținută de Simon-Zsók A. Anett de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe.

Teme articol: top admitere licee
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.