ACTUALITATE 20 septembrie 2018

Cele mai bune lucrări de arhitectură, prezentate în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 510 vizualizări

Arhitectura.6 aduce în județul Covasna și două ateliere practice

Evenimentul bienal de arhitectură al județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea, Arhitectura.6, revine la Sfântu Gheorghe în perioada 21 – 27 septembrie cu a 4-a ediție. Vernisajul evenimentului are loc vineri, 21 septembrie, de la ora 16:00, în Piața Libertății. Aici vor fi prezentate cele mai bune proiecte din ultimii doi ani ale arhitecților din cele 6 județe amintite. În cadrul aceluiași eveniment, reședința județului Covasna va găzdui și două ateliere, de fotografie și de educație de arhitectură și mediu construit pentru copii.

„Arhitectura.6 este un eveniment bienal de arhitectură al județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea, finanțat din Timbrul Arhitecturii. Evenimentul prezintă cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani în cele 6 județe organizatoare. Programul acestuia cuprinde un şir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenţia opiniei publice ce va parcurge 9 orașe”, arată o informare de presă.

În concursul pentru stabilirea celor mai bune lucrări de arhitectură din ultimii doi ani din cele 6 județe amintite s-au înscris 57 de proiecte, iar în etapa de preselecție au rămas 50. Acestea din urmă vor putea fi văzute în cadrul expoziției din piața centrală.

„Scopul principal al bienalei [arhitectura.6] este recunoașterea excelenței în practica de arhitectură contemporană. Selectarea celor mai bune proiecte din ultimii doi ani de arhitecții județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea, premierea lor și expunerea publică sunt nucleul programului. În concursul de proiecte [arhitectura.6] - ediția 2018 au fost înscrise 57 de proiecte, dintre care, după etapa de preselecție, au rămas 50 de proiecte pe care le puteți viziona în expoziție. Proiectele au fost selectate de un juriu prestigios, format din 5 arhitecți: arh. Eliza Yokina (București), arh. Raphael Zuber (Elveția), arh. Cătălin Trandafir (Cluj- Napoca), arh. Marius Miclăuș (Timișoara), arh. Liviu Zăgan (București). Jurizarea finală a proiectelor a avut loc la Brașov, iar pe 14 septembrie au fost anunțate proiectele nominalizate și câștigătoare la fiecare secțiune”, arată aceeași sursă.

Ateliere de fotografie și arhitectură

În rândul acțiunilor care se vor derula în județul Covasna se regăsesc și două ateliere. Acestea vor avea loc duminică, pe 23 septembrie.

La ora 11:00 începe atelierul de fotografie „Jurnal personal & locuri secționate” cu arhitect-fotograf Andrei Mărgulescu. Punctul de plecare este Piața Libertății.

Începând cu ora 12:00, se va desfășura atelierul de educaţie de arhitectură şi mediu construit pentru copii – „De-a arhitectura”, pe terasa de la Szimpla.

Pentru participarea la ateliere, înscrierile se fac din timp, la adresa de e-mail arhitectura6@gmail.com.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.