ACTUALITATE 6 aprilie 2016

Cele mai bune licee din Covasna după rata de promovare la simularea de Bacalaureat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1431 vizualizări

Inspectoratul Şcolar al judeţului Covasna a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, situaţia rezultatelor la simularea de la Bacalaureat pentru unităţile de învăţământ din judeţul Covasna.

Potrivit raportului IŞJ Covasna, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe se află în fruntea listei, cu o rată de promovabilitate de 59,34%, cu 98 de elevi înscrişi. Următorul în listă este Liceul Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc, cu 104 înscrişi şi promovabilitate de 56,73%. Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, cu 116 elevi înscrişi, a avut procent de promovabilitate de 56,36%. Şi Colegiul Naţional „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe este în top, cu un procent 54,81% din 109 înscrişi. De asemenea, Liceul Tehnologic „Baróti Szabó David” din Baraolt se găseşte în fruntea clasamentului, unde 54,02% dintre elevii înscrişi la simulare, 89 la număr, au avut note de promovare.

În primele zece se mai găsesc şi Liceul Reformat din Târgu Secuiesc (51,92%), Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului (50%), Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe (44,44%), Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna (38,24%) şi Liceul Pedagogic „Bod Péter” din Târgu Secuiesc (36,07%).

La coada clasamentului se găsesc Liceul Tehnologic „Kós Károly” şi Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, cu procent de promovabilitate de 0%.

În afară de liceele menţionate, celelalte instituţii de învăţământ au avut rezultate între 29,27% şi 2,04% rată de promovabilitate.

Limba şi literatura română

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului (91,43%), Colegiul Naţional „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe (85,05%) şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (77,32%) sunt şcolile care au avut obţinut cele mai mari procente de promovabilitate la limba şi literatura română.

Matematică

Potrivit inspectorului şcolar general Kiss Imre, cea mai mare surpriză la matematică a fost Liceul Tehnologic „Baróti Szabó David” din Baraolt, care a avut un procent de promovabilitate de 93,33% pentru subiectele de tip M (mate-info). Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (92,31%) şi Liceul Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc (75%) au obţinut, de asemenea, rezultate de top în judeţul nostru.

Istorie

La istorie liceele cu cele mai mari procente de promovabilitate sunt Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe (96,43%), Liceul Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc (90,38%) şi Liceul Tehnologic „Baróti Szabó David” din Baraolt (90,32%).

Procentul general de promovabilitate în judeţul Covasna este de 37,80%, iar media în România fost de 38,39%.

„Mai avem de lucrat, fără îndoială. Şcolile au primit deja acest raport şi îl analizează”, a spus Kiss Imre, inspectorul şcolar general.

Teme articol: Covasna bacalaureat licee
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.