ACTUALITATE 9 martie 2017

Cel mai urât bloc din strada Ciucului nu poate fi reabilitat de autorităţile locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 2293 vizualizări

Blocul 27 din cartierul Ciucului se găseşte într-o situaţie precară, ce nu face cinste oraşului Sfântu Gheorghe. Faptul ne-a fost adus în vedere de către un cetăţean prin intermediul Facebook. Nu doar starea jalnică în care se află imobilul ni s-a pus în vedere, ci şi faptul că acolo ar putea exista nişte instalaţii de încălzire improvizate. Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe spun că majoritatea apartamentelor din respectivul bloc sunt în proprietate privată, drept pentru care nu pot interveni.

bloc 27 - cart Ciucului (3)„De ce nu veniţi în cartierul Ciucului la blocul 27 să faceţi poze să vadă toţi oamenii ce se întâmplă aici? E plin cu sobe şi multe minuni”, ne-a transmis covăsneanul, completând: „Nimeni nu bagă în seamă blocul ăla. De ce? Toată lumea vorbeşte despre acest bloc ca fiind cel mai jegos şi urât din cartier. Cel mai liniştit cartier şi uitaţi ce dezastru e blocul”.

Răspunsul venit de la autorităţi arată că doar patru apartamente aparţin statului, drept pentru care o reabilitare integrală a imobilului iese din discuţie, mai ales că autorităţile nici nu au garanţii că locatarii ar putea achita contribuţia proprie prevăzută de programul de reabilitare.

„În blocul nr. 27 apartamentele sunt în proprietate privată în afară de 4 care sunt din fondul locativ de stat, deci în administrarea Primăriei. Pentru aceste apartamente voi dispune să se verifice dacă au instalații improvizate de încălzire. Pentru celelalte responsabilitatea este a proprietarilor care ar putea fi controlați de inspectorii ISU din punct de vedere al siguranței la incendiu”, ne-a răspuns viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, care a mai precizat: „Contactul cu locatarii este cu precădere prin asociația de proprietari respectiv Poliția Locală fiindcă sunt multe reclamații pentru deșeurile aruncate pe geamuri pe spațiu public. Nu putem cheltui pe clădiri proprietate privată numai în cadrul programului de izolare termică, dar și aici este o contribuție proprie pentru care în comunitatea respectivă nu avem garanții că s-ar achita deci nu figurează în vreun program de reabilitare”.

bloc 27 - cart Ciucului (1)bloc 27 - cart Ciucului (2)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Livius, 11 martie 2017
Acest bloc nu este pe strada ciucului
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.