ACTUALITATE 21 octombrie 2021

Cel mai tânăr pacient COVID internat la Spitalul Județean, un bebeluș de 16 zile

de Iulia Drăghici - Taraș | 986 vizualizări

Cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus, internat la Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe este un bebeluș de numai 16 zile. 

Nou-născutul se află în spital cu mama lui, care de asemenea este COVID-19 pozitivă. 

Cred că am înregistrat cel mai tânăr infectat cu noul coronavirus. Avem un nou-născut de 16 zile. Starea lui este în prezent stabilă. Și mama este pozitivă. E îngrijită alături de nou-născut. Mai avem și un alt caz, de bebeluș de trei luni de zile. La fel, starea lui este stabilă, dar în continuare prezintă simptomatologia specifică pentru boala COVID-19”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

Astfel, printre pacienții COVID-19 de la SJU Covasna se numără trei copii, doi în categoria de vârstă 0 - 9 ani și unul în categoria 10 – 18 ani. 

La Spitalul Județean de Urgență sunt internați, în total, 77 de pacienți COVID-19, majoritatea, adică 66, sunt pe secția de Boli Infecțioase, în stare gravă. 

La nivel de județ sunt 193 de persoane COVID-19 pozitive care au nevoie de spitalizare și sunt în grija medicilor, atât la Sfântu Gheorghe, cât și la Covasna, Târgu Secuiesc și Baraolt. 

Sursa foto: ilustrativ/ unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.