ACTUALITATE 8 iunie 2018

Cel mai puternic pompier din România e covăsnean

de Iulia Drăghici - Taraș | 6502 vizualizări

Plt. maj. Gheorghe Bularca de la Pichetul de Pompieri din Întorsura Buzăului a obținut titlul la concursul național desfășurat la Alba Iulia

Un pompier de la ISU Covasna a obținut locul I la categoria +35 de ani la concursul național „Cel mai puternic pompier”, desfășurat în 7 – 8 iunie la Alba Iulia. Plt. maj. Gheorghe Bularca de la Pichetul de Pompieri din Întorsura Buzăului a obținut titlul la concursul la care au participat 84 de pompieri de la 32 de Inspectorate pentru Situații de Urgență din toată țara.

Clasamentul final

În urma probelor din concurs, rezultatele au fost următoarele:

Categoria sub 35 ani:

Locul I – plt.maj. Avram Mihai– ISU Alba;

Locul II –sg.maj. Popa Ioan - ISU Alba;

Locul III – plt.maj. Narița George – ISU Sibiu.

Categoria + 35 ani:

Locul I – plt. maj. Bularca Gheorghe – ISU Covasna;

Locul II – plt.maj. Cantea Dan Marian – ISU Harghita;

Locul III – plt. maj. Grigoriță Gheorghe – ISU Bacău.

„La festivitatea de premiere au participat domnul colonel Daniel-Marian DRAGNE - prim-adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul prefect Dănuț-Emil Hălalai – prefectul județului Alba, domnul Dumitru Fulea – vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, domnii lt.col. Alin Maghiar și slt. Dragoș Dobre reprezentanți ai Asociației CTIF din România, doamna cpt. Mariana Craioveanu – președintele Asociației Sportive a Pompierilor din România, domnul lt. col Viorel DEMEAN - inspector șef ISU Hunedoara, domnul colonel Cosmin TURCUȘ – prim adjunct al ISU Arad și domnul lt. col. Dan Pascaru - imputernicit inspector sef ISU Vâlcea.

Strădania concurenților a fost răsplătită cu premii ce au constat în cupe, medalii, diplome, bani și accesorii pentru pompieri oferite de Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România”, arată un comunicat de presă transmis de ISU Alba.

Probele de concurs sunt adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Concurenții, care au participat la competiție individual, au avut de susținut două probe practice: cu aparat de respirat și fără aparat de respirat.

„Acest concurs are ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari”, arată un alt comunicat de presă al ISU Alba.

Competiția s-a desfășurat în perioada 07 – 08 iunie 2018, la Alba Iulia, în organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al județului Alba, Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Foto: ISU Alba. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.