ACTUALITATE 24 iunie 2021

Cel mai mic număr de pacienți COVID-19 internați la SJU de la debutul pandemiei

de Iulia Drăghici - Taraș | 653 vizualizări

Bilanțul de miercuri, 23 iunie, al Spitalului Județean de Urgență Covasna arată că la această dată, ora de referință 13:00, aici erau internați 2 pacienți confirmați COVID-19, dar și 2 pacienți suspecți. Unul dintre aceștia din urmă era în stare critică, la Terapie Intensivă. 

Celălalt pacient suspect COVID este internat pe secția de Pneumologie. Ambii așteaptă rezultatele testelor RT-PCR. 

Cei doi pacienți confirmați sunt internați pe secția de Boli Infecțioase COVID.

În perioada 16 – 23 iunie au fost înregistrate și 12 externări la persoane anterior diagnosticate cu noul coronavirus. Nici un deces nu a fost raportat în ultima săptămână la pacienți COVID internați. 

Urmează o reorganizare 

Acesta este cel mai mic număr de pacienți COVID și suspect COVID pe care îi are spitalul de la debutul pandemiei. Unitatea spitalicească nu funcționează exclusiv pentru cazurile COVID, dar chiar și așa, va urma în perioada următoare o nouă organizare la nivelul spitalului.  

Sunt anumite secții, cum este chirurgia, cum este ortopedia, cum este cardiologia, cum este terapia intensivă, care au fost reorganizate. Săptămâna trecută am avut o ședință comună cu colegii noștri de la DSP, pentru a creiona o nouă structură și în acest context. Clar, va trebui să păstrăm un etaj al clădirii de Boli Infecțioase pentru izolarea pacienților COVID, trebuie să păstrăm spații de izolare pentru pacienții cu suspiciune de infecție cu noul coronavirus. Ce putem în perioada următoare să reorganizăm sunt secția de chirurgie, secția de ortopedie, care au fost comasate, secția de terapie intensivă, respectiv secția de cardiologie. (...) Am primit acordul verbal al DSP-ului în această privință și urmează să reorganizăm partea aceasta de activități”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul SJU, András-Nagy Róbert. 

Acesta a subliniat că spitalul a fost doar două luni și jumătate în regim exclusiv COVID, în rest s-a lucrat și pe secțiile non-COVID și suspect COVID în paralel. 

Am încercat întotdeauna să găsim soluțiile cele mai potrivite ca răspuns la situația creată de această pandemie ca să asigurăm tratament tuturor persoanelor care se adresează spitalului nostru. În această privință cred că am făcut față, cred că am făcut mai mult decât era posibil. (...) Transmit mulțumiri colegilor mei care au lucrat suplimentar față de anul 2019, când am avut doar non-COVID. Împărțirea în trei a generat o muncă suplimentară la toate nivelurile”, a declarat managerul SJU Covasna. 

Săptămâna trecută, în spital erau internați opt pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dintre care patru cu vârste sub 9 ani. Pe lângă aceștia, erau și șase pacienți la care s-a identificat prezența noului coronavirus în organism și care se aflau internați în secțiile unității medicale. 

La nivel județean, miercuri a fost înregistrat un caz nou de COVID-19. Incidența este de 0,09/1000, în scădere față de săptămâna trecută, de la 0,11/1000. 

La nivelul județului se înregistrează 21 de cazuri active, astfel: Micfalău 3 cazuri active – incidența pe 1000 de locuitori 1,67; Turia 1 - 0,26; Barcani 1 – 0,25; Sânzieni 1 - 0,22; Brăduț 1 - 0,19; Zagon 1 - 0.19; Sfântu Gheorghe 9 - 0,14; Întorsura Buzăului 1 – 0,11; Târgu-Secuiesc 2 - 0,10; Covasna 1 - 0,9”, arată Prefectura Covasna, într-un comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.