ACTUALITATE 27 septembrie 2017

VIDEO Cel mai dulce festival, în weekend, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1096 vizualizări

10 producători luptă pentru titlul de „Cel mai bun kürtőskalács”

Sfârșitul de săptămână va fi unul foarte dulce pentru municipiul Sfântu Gheorghe. În perioada 29 septembrie – 1 octombrie va avea loc prima ediție a Festivalului Deliciilor Dulci.

Evenimentul care aduce în județul Covasna cei mai mari specialiști în producerea kürtőskalács, care vor lupta pentru titlul de „Cel mai bun kürtőskalács”. În Festivalul Deliciilor Dulci sunt incluse şi cel al Apelor Minerale, cel al Ciocolatei și cel al Clătitelor, astfel că acțiunea se anunță a fi un adevărat Rai al pofticioșilor.

„Avem 13 producători de kürtőskalács, care vor fi în Piața centrală din Sfântu Gheorghe, în weekend. Șase sunt din Harghita, cinci din județul Covasna și unul din județul Mureș. Practic, firmele care, în fiecare weekend, sunt într-un colț al țării și vând kürtőskalács, o să fie aici, în centrul orașului, la Concursul de făcut kürtőskalács, unde avem înscrise 10 echipe. Totodată, o să existe posibilitatea să fie gustate peste 20 de ape minerale. Aleea Deliciilor Dulci va reuni mulți producători de ciocolată și alte bunătăți”, a declarat marți, într-o conferință de presă, vicepreședintele CJ Covasna, Grüman Róbert.

Programul „dulce” va fi completat cu activități culturale, printre care și un concert al lui Ráduly Botond Manó, concurentul care a impresionat jurații de la „Vocea României”.

Detaliile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial, www.kurtosfeszt.ro.

Festivalul Deliciilor Dulci este organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.