ACTUALITATE 9 iunie 2015

Cei mai buni dintre cei buni, premiați diseară la „Atelier”

de Mirela Cara | 108 vizualizări

Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” se încheie miercuri cu spectacolul „ActOrchestra”, care deși este un teatru muzical, nu este nici musical, nici improvizație muzicală, nici exercițiu de actorie, dar este în mod cert un joc la care se râde pe săturate. Trei personaje pornesc pe drumul mereu plin de surprize al supremației pe scenă, construind o poveste veselă, sonoră și ritmată, care va crea o bună dispoziție generală, încheind în note umoristice unul dintre cele mai importante evenimente teatrale din Sfântu Gheorghe și din țară. Proiectul „ActOrchesta” este realizat în cadrul Programului „9G la TNB”, în regia lui Horia Suru, și se va juca de la ora 18:00 la sala mare a Teatrului.

Însă cel mai așteptat moment al festivalului este cel al decernării premiilor. După ce timp de nouă zile, membrii juriului au urmărit cu atenție prestația actorilor și au analizat calitatea fiecărui spectacol de la „Atelier”, a sosit momentul să îi premieze pe cei care s-au făcut remarcați. Astfel, vor fi acordate opt premii pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai bun scenograf, cel mai bun coregraf, cel mai bun one man show, dar și premiul special al juriului și marele premiu pentru cel mai bun spectacol.

Pe lângă acestea, participanților la „Atelier” li s-au pregătit și câteva premii acordate de fundații și asociații culturale. Astfel, artiștii vor avea șansa de a primi Premiul Fundației „Liga pentru Teatru”, Premiul pentru muzică de scenă, Premiul Centrului de Cultură Arcuș, premiul pentru cel mai bun actor tânăr și cea mai bună actriță tânără.

Premianții vor primi cadouri constând în lucrări de artă donate de Filiala Sfântu Gheorghe a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Membrii juriului care vor decide care sunt artiștii care au excelat în reprezentațiile teatrale invitate anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” sunt Claudiu Groza, președintele juriului, Cristina Rusiecki, Oana Stoica, Radu Dinulescu și Marius Deac.

Inițial, festivitatea de decernare a premiilor a fost programată să se desfășoare la Centrul de Cultură Arcuș, însă din cauza faptului că acesta a fost închis, organizatorii au mutat evenimentul în foaierul Teatrului, unde va începe diseară de la ora 21:30.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.