ACTUALITATE 6 octombrie 2016

Cei 13 generali maghiari executaţi la Arad, comemoraţi la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 230 vizualizări

Cei 13 generali ai armate maghiare, executaţi la Arad în urmă cu 167 de ani, au fost comemoraţi joi după-amiază la Sfântu Gheorghe, în cadrul unei ceremonii la care au participat aproape 200 de persoane.

Comemorarea a avut loc în scuarul din spatele Bibliotecii Judeţene din municipiu, unde, în urmă cu câţiva ani, au fost amplasaţi 13 stâlpi funerari în memoria generalilor executaţi de trupele habsburgice pentru că s-au alăturat mişcării revoluţionare conduse de Kossuth Lajos.

Numele generalilor au fost rostite pe rând de către 13 elevi de la un liceu din Sfântu Gheorghe, care au străjuit stâlpii funerari pe toată durata ceremoniei.

Festivitatea a durat aproximativ o oră şi s-a încheiat cu intonarea unui cântec religios şi a imnului secuiesc. Printre participanţi s-au numărat primarul municipiului Antal Arpad, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, deputatul UDMR Covasna, Marton Arpad, precum şi Benko Erika, prima pe lista de candidaţi ai UDMR pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare, care a rostit un discurs legat de semnificaţia şi importanţa acestui eveniment pentru comunitatea maghiară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.