ACTUALITATE 23 septembrie 2018

Cea mai bună participantă de până acum la Ninja Warrior este covăsneancă

de Iulia Drăghici - Taraș | 2993 vizualizări

Ilka Kis și-a sfidat duminică limitele și a devenit propriul său erou, dar și eroina covăsnenilor

Profesoara de sport de la Școala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgu Secuiesc, Ilka Kis s-a  aflat duminică printre cei 45 de concurenți care și-au sfidat limitele la emisiunea Ninja Warrior România. După primele probe, „femeia minune”, cum au numit-o prezentatorii, a fost prima femeie dintre toate participantele care a reușit să apese buzzerul.

„Obstacolele în sine nu sunt atât de dificile dacă ești antrenat. Dar devin tot mai dificile pentru că ești contracronometru. Trebuie să fii rapid. Trebuie să fii cea mai bună versiune a ta, cu atât mai mult cu cât trebuie să concurezi cot la cot cu băieții. Sunt foarte mulțumită de parcursul meu. Am ajuns să apăr buzzerul. Credeam în mine și voiam și să mă distrez. Al doilea traseu a fost cu siguranță mai dificil”, a declarat, după competiția televizată, pentru Observatorul de Covasna, Ilka Kis.

Deși la al doilea traseu covăsneanca a căzut în apă, aceasta ne-a mai spus că parcursul său în concurs este posibil să nu se fi încheiat pentru că este printre preferatele care ar putea primi un wild card care să o propulseze în semifinală.

Covăsneanca a terminat în 2010 Liceul „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc și este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Totodată aceasta a urmat și cursurile unei școli din Portugalia, Instituto Universitário da Maia – ISMAI. Pe lângă pasiunea pentru sport, tânăra își arată și latura artistică printr-o afacere de bijuterii create manual, cu sediul în Târgu Secuiesc. Proiectul, lansat în 2014, este numit Kilka store. Din 2017, aceasta este și profesoară de sport la Școala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgu Secuiesc. 

45 de concurenți care au așteptat toată viața să demonstreze că pot sfida limitele au intrat duminică seară în arena Ninja Warrior România.

Zece dintre ei, cei care au reușit să parcurgă cele două trase ale emisiunii și să atingă buzzer-ul de final, dar și cei care au avut cel mai bun timp pe cea mai lungă distanță din cursă au ajuns în semifinale, mai aproape de marele premiu de 100.000 de euro.

Sursă foto: Facebook/Ilka Kis și http://ninjawarrior.protv.ro. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.