ACTUALITATE 12 februarie 2021

Ce vor autoritățile să facă cu garajele din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2612 vizualizări

Soarta garajelor din zonele cu blocuri din Sfântu Gheorghe va fi decisă în perioada următoare. Acesta este și motivul pentru care autoritățile locale au invitat proprietarii, respectiv beneficiarii acestor spații la discuții, adică, mai exact pentru că vor să analizeze fiecare situație în parte, ne-a spus joi, primarul Antal Árpád. 

Eu personal consider că în marea majoritate a cazurilor, în condițiile extrem de congestionate ale traficului și zonelor, mai ales, cu blocuri, fiecare garaj ocupă un loc mai mare decât un loc de parcare pentru o mașină. E o chestiune care ține și de mentalitate. Eu văd că ea se schimbă totuși în bine în sensul în care tot ce înseamnă spațiu verde începe să fie mai valoros. Am trăit acele vremuri în care practic mașina era pe primul loc, foarte mulți se ocupau mai mult de mașină decât de sănătatea proprie și au sacrificat zonele verzi din jurul blocurilor. Eu cred că trebuie să mergem în direcția în care să redăm spațiile dintre blocuri cât mai mult cetățenilor, copiilor, bătrânilor. Eu cred că asta e direcția. Nu poți să o faci foarte radical, de pe azi pe mâine, dar cumva direcția asta trebuie să fie. Sunt zone unde garajele, să spunem așa, nu deranjează foarte mult și acolo nu exclud faptul ca acele garaje să rămână. Dar sunt zone unde evident acele garaje iau spații de la cetățenii care locuiesc acolo. Și de acolo va trebui să dispară garajul”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

La sfârșitul lunii ianuarie, Primăria Sfântu Gheorghe a lansat un apel către proprietarii de garaje amplasate pe domeniul public să își dea întâlnire cu reprezentanții municipalității, în vederea actualizării datelor și clarificării situației juridice a unor terenuri. 

„Vor fi discuții concrete pe spețe. Sunt zone unde avem proiecte, vrem să construim chiar, dacă se poate, parcaje etajate, dar nu se poate fără un anumit sacrificiu. Și situația juridică a acestor garaje diferă de la un loc la altul. Sunt situații unde terenul este al oamenilor, este cumpărat, acolo e mult mai greu să intervenim, pentru că practic ar trebui să expropriem acele terenuri. Sunt cazuri în care terenul este al primăriei, este concesionat, termenul de concesiune a expirat. În acele cazuri vom încerca să schimbăm contractele, în sensul în care să avem dreptul de a încheia acel contract unilateral, cu un preaviz. Sunt cazuri în care aceste concesiuni sunt încă în vigoare. Deci diferă foarte mult de la un loc la altul și situația juridică”, a explicat primarul. 

Programarea se poate face până la data de 15 februarie a.c., la numărul de telefon 0759 787 417 sau 0267 316 957 / interior 114.

Persoanele vizate de apel, dar care nu au pot ajunge fizic la întâlnire, pentru că sunt în străinătate sau în alte circumstanțe, pot cere detalii telefonic. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.