ACTUALITATE 2 aprilie 2021

Ce spune noul prefect de Covasna despre protestele anti-restricții

de Iulia Drăghici - Taraș | 1344 vizualizări

Noul prefect al județului Covasna spune că principala problemă care a generat nemulțumiri în rândul cetățenilor vizavi de restricțiile impuse de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus este lipsa unei comunicări eficiente.  

Depinde din ce punct de vedere analizăm aceste proteste. Dacă analizăm din punctul de vedere al unui muncitor care a pierdut locul de muncă, nu mai are ce să pună pe masă pentru copii, este un semn de întrebare. Dacă analizăm din punctul de vedere al unui om care a pierdut pe cineva din cauza infectării cu coronavirus avem alt punct de vedere. Totuși, eu consider că aceste măsuri pe care le-a luat Guvernul sunt binevenite și trebuie, pentru că nimeni nu vrea răul la cetățeni. Observați și în alte țări, că sunt restricții și mai dure. Eu cred că cheia problemei este lipsa comunicării. Trebuie să avem o comunicare permanentă prin dumneavoastră (n.red. presa), iar dumneavoastră, ca reprezentant al mass-mediei aveți obligația morală și profesională să fiți acea cale a informațiilor care să fie corectă”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Ráduly István.

În ultima săptămână, în mai multe orașe din țară, printre care București, Constanța, Brașov, Galați și altele au fost proteste împotriva restricțiilor anti-COVID. Și la Sfântu Gheorghe au existat astfel de inițiative.

În județul Covasna sunt cinci localități care au incidență de răspândire a virusului de peste 4/1000. Este vorba despre Comandău (12.54), Bixad (7.03), Sfântu Gheorghe (5.51), Arcuș (4.12) și Covasna ( 4.09). Aici sunt în vigoare măsuri suplimentare, ca de exemplu, interzicerea circulației cetățenilor între orele 20:00 – 5:00, închiderea magazinelor de la ora 18:00 și închiderea sălilor de fitness. În cazul localității Comandău, care are peste 7,5/1000, restricțiile sunt valabile în fiecare zi, iar în celelalte, cu incidență între 4/1000 și 7,5/1000 doar vinerea, sâmbăta și duminica.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.